Hirdetés
Győr+
2018.10.24. 18:25

Az édes sült tök titka

Nehéz hazacipelni, nehéz felszeletelni, nehéz meghámozni és mindezek után még nem is lesz olyan édes, akkor kár nekilátni. Itt vannak a trükkök, hogyan bánj el vele.

Hirdetés

Nagyon sok cselt hallottam már, hogy miként bűvölik a narancssárga szörnyeket, de több próba után egy ideje már kialakultak a saját, kedvelt módszereim, amiket most megosztok a rovat olvasóival is.

Amennyiben süteménybe vagy levesbe van szükségem nagyobb mennyiségű sült tökre, akkor az egészet, héjastul megmosom, egy cseppnyi olajjal bekenem, tepsibe rakom és, ha kisebb 1 órára, ha nagyobb 1.5 órára, 180 fokra a sütőbe teszem és megsütöm. Mikor langyos, gyönyörűen fel tudom vágni és kiveszem a belsejét, a maradékot, pedig adagokban lefagyasztom.

Hirdetés

 

 

Viszont, ha elmajszolni szeretnénk a sült tök szeleteket, vagy egy ízes mártáshoz van szükségünk rá, akkor szintén megmosom a héját, felszeletelem egy nagy késsel cikkekre, majd a sok tévhit ellenére, nem cukrozom, mézezem, hanem megsózom mindegyik szeletet. Nem túl sokat, csak éppen meghintem apró szemű sóval, így sütöm meg.

Bevásárlási tipp:

Mindenképpen szerezzünk egy erős férfiembert, aki éppen akkor ér rá, mikor jó áron van a sütőtök kilója, ösztönözzük a kocsival való érkezésre, és vegyünk 8-10 db tököt, amit hűvös helyen (erkélyen, pincében, udvaron) tudunk tárolni akár hónapokon át és az úriember házhoz is szállítja. Vonakodás esetén ajánljunk fel egy adag sütőtökös zabkekszet a következő találkozáskor.

 

 

 

#SzarkaZsófi

Kövesd Zsófit a Facebookon is!

likeold
a fb oldalunkat