Címke: Xantus János Állatkert
Hirdetés
Szerző és fotó: P. Csapucha Adrienn 2024.07.12.

Azok a csodálatos csimpánzok!

Különleges reggelit költöttek el a Zoo Tábor résztvevői pénteken. A Xantus János Állatkert a Jane Goodall Intézettel közösen izgalmas programokkal készült a Csimpánzok Világnapján, kezdésként kora délelőtt a park kedves emlőseinek szomszédságában falatozhattak a fiatal felfedezők. Persze a csimpánzok sem maradtak meglepetés nélkül, zöldség és gyümölcs hevert a kifutójukban azokon az asztalkákon, melyekre a terítőket a gyerekek készítették színes rajzaik felhasználásával.

Németh Boglárka 2024.07.09.

Kifutón túl premier kedden 20:25-kor!

Visszavonhatatlanul itt a nyár, de állatkerti magazinunkról most sem kell lemondaniuk. Július 9-én kedden, 20:25-kor újabb izgalmas epizóddal érkezik a Győr+ Televízió Kifutón túl című műsora.

Németh Janka 2024.07.08.

Kutyameleg van!

Itt a nyár, nagy a hőség, mindenki próbálja lehűteni magát. Azonban nem csak az embereknek, házi kedvenceiknek is szükségük van árnyékra és hűsre a nagy melegben. Dr. Vigh Márta, a Xantus János Állatkert állatorvosa elmondta, hogy az állattartással kapcsolatban mik a főbb tennivalók kánikula idején.

Venesz Klaudia 2024.07.02.

Fagyi és pancsolás: így hűsölnek az állatkertben

Akárcsak az embert, az állatokat is megviseli a kánikula. Bár a Xantus János Állatkertben jócskán akad afrikai állat, az ő szervezetüket is megterheli az időjárásváltozás, ezért gondozóik mindent megtesznek a komfortjuk érdekében.

Győr+ 2024.06.27.

Győrről az állatkertben

A győri állatkert célja egy olyan együttműködés volt, amely felhívja a figyelmet a város egyéb értékeire is. A desztináció népszerűsítése érdekében szezonális tourinform irodát nyitottak a park területén.

Győr+ 2024.06.20.

Zöldségtorta a szülinaposnak

Már a 9. születésnapját ünnepelte szerdán Kitó, a győri Xantus János Állatkert legfiatalabb elefántja. Az életkora alapján még csak gyereknek számító Kitó az első olyan afrikai elefánt, amelyik Magyarországon látta meg a napvilágot.

Venesz Klaudia 2024.05.30.

Értelmi sérülteknek szerveztek gyermeknapot az állatkertben

A Xantus János Állatkert 2000 óta ad helyet és támogatást az Értelmileg Sérültek és Segítőik Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesület tagjainak és a más országrészekből érkező, értelmi sérültséggel élők számára rendezett gyermeknapnak.

Földvári Gabriella 2024.05.22.

Kalandparkban játszanak együtt a gyerekek a kecskékkel

A Xantus János Állatkertben szerdán mutatták be az új, különleges játszóteret és kalandösvényt a sajtónak, amely igazi kikapcsolódást, felejthetetlen élményeket nyújt a családoknak.

Kárpát Zsolt 2024.05.19.

Flashmobbal nyitotta a nyarat a Győri Állatkert

A pünkösdi hétvégén egy különleges flashmobbal indult a nyár a győri Xantus János Állatkertben. Ehhez pedig egészen Debrecenből érkezett Fruska dalával Bíró Olivér, aki a pingvinséta előtti előadásával még az állatgondozókat is meglepte.

Hirdetés