Hirdetés
Címke: Xantus János Állatkert
Hirdetés
Németh Boglárka 2021.10.19.

Babyboom a Győri Állatkertben

Őszi babyboom a Győri Xantus János Állatkertben. Szeptemberben kis láma, bébi zebra, egy hete pedig egy szamárcsecsemő is született.

Németh Boglárka 2021.10.07.

Rungve is megérkezett az elefántházba

Újabb taggal bővült a Győri Xantus János Állatkert elefántháza. Rungve, aki a németországi Magdeburgból érkezett a városba, negyedikként vehette birtokba a nyáron átadott elefánt rezidenciát.

Győr+ 2021.10.01.

Tudj meg mindent a felelős állattartásról!

Az Állatok Világnapja alkalmából világszerte nagyobb hangsúly helyeződik az állatokra. Ilyenkor számos eseménnyel viszik közelebb a gyakorlathoz azt az elgondolást, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. A Győri Rendőrkapitányság ebben a témában kínál remek programot szombatra!

Németh Boglárka 2021.08.03.

Két zebracsikóval is bővült az Afrika-kifutó

Nem unatkozott az elmúlt időszakban a zebracsapat csődöre a győri állatkertben, ugyanis két kis zebra is született. Egyikük még június, míg a másik július elején jött a világra. A kicsik apja közös, de anyjuk más, így csak féltestvérek.

Földvári Gabriella 2021.06.24.

Győrben nyílt meg az ország legmodernebb elefántháza

Ünnepélyes keretek között adták át csütörtökön hazánk legmodernebb és Európában is az elsők között lévő elefántházat és kifutóját, az újonnan Győrbe költözött elefántok számára.

Garamvölgyi Imre 2021.06.13.

Sztár a rácsok mögött

Nem! Ez nem egy celeb bűnbe eséséről szóló történet lesz, viszont a cím minden szava igaz, hisz valódi híresség került a győri állatkert rácsai mögé. Bou-Bou már születése óta a figyelem középpontjában áll.

Németh Boglárka 2021.06.04.

Megérkezett Győr első elefántja, Bou-Bou

Megérkezett Győr első elefántja az állatkertbe. Bou-Bou egyenesen Franciaországból utazott két napon át, hogy elsőként vegye birtokba a győri elefántházat. Egy speciális daruval emelték ma a kifutóba.

Xantus János Állatkert 2021.06.04.

Bou-Bou már úton van!

A győri állatkert története hatalmas mérföldkőhöz érkezett. A park gyűjteményéből eddig hiányzó fajok között szerepelt az elefánt, ez a kijelentés rövidesen múlt időbe kerül, hiszen Bou-Bou, az első afrikai elefánt, aki a győri állatkert lakója lesz, már úton van Magyarországra. Megalakulása óta a legnagyobb szabású és költségvetésű fejlesztési lehetőségét kapta az állatkert a Modern Városok Program keretében felépülő elefántbemutatóban. A ház és a kifutó elkészült, a lakók pedig rövidesen beköltöznek.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat