Címke: Xantus János Állatkert
Hirdetés
Győr+ 2023.08.09.

Kifutón túl – állatkerti magazin 15. adás

Ismét izgalmas témára, na meg extra sok cukiságra számíthatnak a Kifutón túl adásában. A mentőközpont apróságai köztük egy kis süni és fecskefiókák is bemutatkoztak, majd az állatkert fő támogatóit és tevékenységüket tárta elénk az állatpark direktora.

Győr+ 2023.07.25.

Jobban van Pembé, a győri állatkert elefántja

Elefántmentéshez kértek segítséget a győri tűzoltóktól vasárnap. A győri állatkert 22 éves, 5 tonnás elefántbikája ugyanis rosszul lett, és valahogy lábra kellett állítani.

Németh Boglárka 2023.07.20.

Cukiságok az állatkert mentőközpontjában

Folyamatosan vannak új vendégei a győri Xantus János Állatkert mentőközpontjának. A központot az állatpark azért hozta létre, hogy a sérült vagy épp túl fiatalon elárvult állatok menedéket találjanak.

Szerző és fotó: Németh Boglárka 2023.07.12.

Az állatkert is beállt a Győr+ Angyalok közé!

Ismét akcióba lendültek a Győr+ Angyalok! Ahogy a legtöbb jótékonysági eseményhez, úgy ehhez is csatlakozott a Xantus János Állatkert. A Bagolyvár Gyermekotthon lakói még karácsonykor rajzolták le vágyaikat, melyek között az állatkerti látogatás is szerepelt. Az állatpark vezetősége pedig nem habozott és ajándékbelépővel lepte meg a gyerekeket a Győr+ Média és Varga Zsófia közös karácsonyi akciójához csatlakozva. A túrára a szerdai nyári melegben került sor, a kicsik között volt pedig volt olyan, aki most járt életében először állatkertben.

Győr+ 2023.06.28.

Mira, a legkisebb mara

Az egyik gondozó neveli a győri állatkert legifjabb nagy maráját, Mirát. A kis csöppség a Dél-Amerika kifutó legkisebbje, de sajnos a nagy esőzések kimosták édesanyjával együtt az üregükből, így az anya elfordult tőle.

Németh Boglárka 2023.06.23.

Elstartolt a Zoo Tábor

Hétfőn elstartolt a Xantus János Állatkert első nyári zoo tábora. A korábbi években komoly harc folyt a helyekért, ezért idén kibővítették a létszámot, egy-egy turnusban akár 90-100 gyermek is tud kalandozni.

J. Kovács Andrea 2023.05.25.

Állatkerti gyermeknap az értelmi sérülteknek

A gyereknap közeledtével idén is kirándulást szervezett tagjainak az Értelmileg Sérültek és Segítőik Egyesületének (ÉSSE) helyi szervezete. Közel kilencszázan érkeztek vármegyénk településeiről, valamint az ország más pontjairól, hogy egy vidám napot töltsenek a Xantus János Állatkertben.

Földvári Gabriella 2023.05.11.

Május 17.: Első győri állatvédelmi nap a Dunakapu téren

Május 17-én kutyák, cicák, madarak, és számos kisállat lepi el a Dunakapu teret az első győri jótékonysági állatvédő napon, ahol az állatvédő és -mentő szervezetek munkájával ismerkedhetünk meg és kaphatunk hasznos tanácsokat a háziállattartással kapcsolatban. Az eseményhez csatlakoznak a motorosok is, ugyanis Győrből indul az Open Road Tour és itt leplezik le az új elektromos Harley Davidson Breakoutot. A jó hangulatról pedig Rock Milady és DJ Dominique gondoskodik.

Hirdetés