Címke: Xantus János Állatkert
Hirdetés
Xantus János Állatkert 2022.09.25.

Teljes a győri orrszarvúcsapat

Világszerte minden évben szeptember 22-én tartották az orrszarvúak napját. A győri állatkert nagy hangsúlyt fektetett rá, hogy megünnepelje saját orrszarvúit, mellettük viszont sosem feledkezik el a vadon élő fajtársaikról. Közvetlenül Afrikában is támogatja a fajvédő programokat. (X)

Győr+ 2022.09.18.

A rózsaszín szépségek

Legyen akár nyár, ősz vagy akár tél, a győri állatkert mindig színes világot tár a látogatók elé. És mi más tenne különlegessé egy állatkertet, ha nem az állatai? Ebben a szemet gyönyörködtető világban ezen a héten egyik kedvenc madarunk, a flamingó áll porondra.

Xantus János Állatkert 2022.09.12.

Nana, a vadkutya

A győri állatkert Afrika-részlege a világ egyik legkiemelkedőbb ragadozójával bővült 2019 júliusában: egy alomnyi fiatal vadkutya vette birtokba új kifutóját. A hét nővér Csehországból, a Dvur Králové-i állatkertből költözött át Győrbe.

Győr+ 2022.09.04.

A három tollas bohóc

A nyár végi kitartó napsütésben még továbbra is van lehetőségünk egy kellemes állatkerti sétát tenni. A fák között, az árnyékos kifutóknál nézelődve azonban bármikor ránk kiálthat valaki egy rikácsoló „helló!”-val, amelyet természetesen megrökönyödéssel fogadhatunk, egészen addig, amíg rá nem jövünk, ki áll a fondorlatos tett mögött.

Győr+ 2022.08.28.

Bemutatkozik Lili és Lola

Lili és Lola nem mások, mint az állatkertünk rózsás kakadui. Azonban mielőtt Liliről és Loláról esne pár szó, szeretnénk bemutatni magát a rózsás kakadut.

Németh Boglárka 2022.08.27.

Sötétben az állatkertben

Országszerte augusztus 26-án pénteken rendezték az Állatkertek Éjszakáját. A győri Xantus János Állatkert ez alkalomból hosszabbított nyitvatartással várta a látogatókat.

Xantus János Állatkert 2022.08.21.

Éjszaka az állatkertben

Oroszlánüvöltés az éjszakában, némán cserkésző szemek villogása a bokrokból, vágtató paták dobogása, vízcsobogás… A naplemente után a természet mindig különleges csodákat tartogat. Felébrednek a nappal csendesen pihenő állatok, a vadvilág egy olyan arcát figyelhetjük meg ilyenkor, amire mindig is kíváncsiak voltunk.

Győr+ 2022.08.12.

Háromnapos elefántünnep

A világnapok olyan események, amelyeket azért rendezünk meg újra és újra, hogy soha ne feledjük a bennünket körülvevő felbecsülhetetlen értékeket. A szürke hétköznapok és a rohanó világ miatt gyakran úgy suhannak el mellettünk események, hogy észre sem vesszük őket. De, ha máskor nem is, évente egy-egy nap legalább szakítsunk időt arra, hogy észrevegyük, léteznek olyan dolgok, amelyeket érdemes megünnepelni. Ilyen például az elefántok világnapja, amelyet minden évben augusztus 12-én tartunk. A 2012-ben útjára indított kezdeményezés az afrikai és ázsiai elefántpopulációt fenyegető veszélyekre hívja fel a figyelmet.

Győr+ 2022.08.06.

Donna, az igazi primadonna

Ezen a héten is vár bennünket a kánikula, és mindenki sóhajtozik, bár minden idejét vízparton vagy medencében tölthetné. Állatkerti látogatóként pedig irigykedve tekintünk ilyenkor azokra az állatokra, amelyek élete közvetlenül kapcsolódik a vízhez. Felmerül bennünk a gondolat, bár mi is beugorhatnánk a pingvinek közé. Természetesen tudjuk, hogy ez nagyon veszélyes művelet lenne. Van azonban egy víz közeli állat, amely, ha a természetes élőhelyén menekülnie kell, még a legnagyobb melegben is szívesebben választja a vízparti növényzetet. Ki ő? A győri állatkert címerállatáról van szó, aki nem más, mint a törpevíziló.

Hirdetés