Címke: természetvédelem
Hirdetés
Győr+ 2024.05.12.

Dr. Dézsi védelem alá vonta a Püspökerdőt

A győri zöldterületek 2006 és 2019 között inkább az üzleti, beruházási fantáziáját mozgatták meg az akkori polgármesternek. A Püspökerdőt háromszor kellett megmenteni a pusztulástól, a Kuopio park helyére parkolóházat terveztek, a marcalvárosi kiserdő déli részére sorra épültek a társasházak, 2020 év elején pedig már a törzsükre festett „X”-ek jelölték ki a halálra ítélt fákat - mondja Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Közgyűlés elnöke.

Venesz Klaudia 2024.05.11.

Üzemel a ménfőcsanaki fecskesarazó

Ménfőcsanakon aktív közösségi életet él a Muszáj Természetvédelmi és Koordinációs Egyesület, ami a környezet- és állatvédelem hirdetését tűzte zászlajára. Kezdeményezésükre a Madarak és Fák Napjára elkészült a fecskeoázis.

Venesz Klaudia 2024.04.30.

Méhek nélkül nincs élet

A méhek világnapja április 30-a. Állatvédelem címszó alatt mindig csak olyan hobbikedvencekre gondolunk, mint a kutyák vagy a macskák, pedig ezek a repülő rovarok rettentő fontos részei a minket körül vevő faunának.

Havassy Anna Katalin 2024.03.24.

Súlyosan veszélyeztetett madarat mentettek Győr közelében

Az állatvédelem és az állatmentés egyre nagyobb figyelmet kap, ami igencsak örvendetes. Szükség is van a hatóságok és a különféle szervezetek munkájára, hiszen a feladat rengeteg és sokrétű. Az igazi állatbarátok pedig nem válogatnak: mentenek, ha hívják őket. A közelmúltban egy gyönyörű nagy katonaarát sikerült megmenteni, vélhetően az utolsó előtti pillanatokban.

Győr+ 2024.03.24.

Farkast láttak Ács környékén

Farkas jött szembe egy helyi sportvadásszal Ács térségében – írja a Komárom-Esztergom vármegyei hírportál, a kemma.hu.

HAK 2024.01.08.

Számoljuk együtt a baglyokat!

Ismételten megszervezi a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a telelő erdei fülesbaglyok téli számolását és ebben a lakosság segítségét is kérik, mert szeretnének minél pontosabb képet kapni a telelő baglyok állományáról.

MTI 2024.01.03.

A kerecsensólyom az év madara 2024-ben

A kerecsensólyom lett az év madara 2024-ben - közölte szerdán a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), amely szerint a faj megőrzésében óriási a magyar természetvédelem felelőssége, mert a kerecsensólyom kontinentális szinten is kiemelkedő természeti értékünk.

Nagykutasi Viktor kertész-szakíró 2023.11.11.

Igaz mese az őszi lombról

A megye falvait járva már látom, ahogy a kertek végében „összekupacozva” bűzölög a lehullott lomb. A városokban meg ott ül az összepréselt, utazásra kész lombzsák.

Hirdetés