Címke: természetvédelem
Hirdetés
Győr+ 2023.08.03.

Elfogtak két embert a kilőtt svájci farkas ügyében

Az áprilisban kilőtt farkas ügye országos figyelmet kapott. Az azóta eltelt időben a rendőrség nem tétlenkedett, két férfit sikerült azonosítaniuk, akiknek köze lehet az állat elpusztításához. Egyikük engedéllyel tartott fegyvert, így őt a Terrorelhárítási Központ munkatársai fogták el.

szerző és fotó: Pannon-Víz 2023.06.18.

Csivitelés a háttérben

Amíg a Pannon-Víz Zrt. munkatársai napi feladataikat végzik, addig társaságunk különböző telephelyeinél, létesítményeinél új kis életek látnak napvilágot, megszínesítve ezzel mindennapjaink.

Kárpát Zsolt 2023.04.05.

A gleccserek a Föld hőmérői

A szakmában és nemzetközi szinten is igen nagyra tartott szakember, dr. Juhász Árpád tartott előadást a közelmúltban a gleccserek és az édesvíz fontosságáról a Széchenyi István Egyetemen.

MTI 2023.02.08.

MME: a tavasz kiemelt fecskevédelmi időszak

A tavasz kiemelt fecskevédelmi időszak, amiben a lakosságnak és az önkormányzatoknak óriási szerepe és felelőssége van -hívta fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szerdai közleményében, amelyben emlékeztetnek: az utóbbi húsz évben a fecskék fele eltűnt Magyarországról.

Szerző és fotó: Ficsór Dávid 2023.01.31.

Madáretetőket kaptak a győri óvodák

Intézményenként két madáretetőt és 5 kilogramm eleséget kaptak a győri óvodák az önkormányzat környezetvédelmi bizottságától.

Kárpát Zsolt 2023.01.17.

Vármegyénkben is megszámolták a sasokat

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a nemzetipark-igazgatóságokkal és más civil szervezetekkel együttműködve idén már 20. alkalommal szervezte meg az Országos Sasszinkront, a hazánkban telelő ragadozó madarak éves számlálását.

Győr+ 2022.10.18.

Méretes pókok okoztak riadalmat Győrújfalun

Győrújfalu hivatalos közösségi oldalán osztotta meg Nagy Imre Attila azt a bejegyzést, mely szerint a település több utcájából is jelezték a lakók: hatalmas pókok okoztak riadalmat. A posztból kiderült, szongáriai cselőpókokról van szó.

Garamvölgyi Imre 2022.08.13.

Jó kezekben vannak a győri fák

A múlt pénteken megjelent törvénymódosítás átalakította, lazította a fakitermelésre vonatkozó szabályokat, tekintettel a tűzifa-ellátásban is kialakuló hiányra és a kereslet megugrása miatt bekövetkező jelentős áremelkedésre. Ennek kapcsán megvizsgálták a Győr területén található erdőséget és a városban élő fák kitermelésére vonatkozó szabályozást.

Hirdetés