Hirdetés
Címke: természetvédelem
Hirdetés
Garamvölgyi Imre 2021.06.15.

Okoskaptárral a zöldebb jövőért

Egy régi honvédségi lőtér hasznosítására rengeteg megoldás létezik. A legzöldebb talán az, ha meghagyjuk a természetes valójában, az őshonos növények közé pedig méheket telepítünk, a megtermelt mézet pedig értékesítjük. Persze ha rendelkezünk egy okoskaptárral, akár csatlakozhatunk egy nemzetközi programhoz is, ami a termelő üzemek természetre gyakorolt hatását vizsgálja. Nos, pont ezt tette a győri Audi Hungária is…

Szigethy Teodóra 2021.05.01.

Több száz zsák szeméttől szabadult meg ismét Győr

Győrszentivánon 7 köbméter lomot, több traktorpótkocsi építési törmeléket, 6 köbméter veszélyes hulladékot, valamint 150 zsáknyi szemetet, Marcalváros 2. városrészben pedig több száz zsák szemetet, szedtek össze, valamint 3 konténert pakoltak tele önkéntesek.

Szigethy Teodóra 2021.04.19.

Mocorog a föld a talpunk alatt

Szinte azt lehet mondani megmozdul a föld a talpunk alatt, ahogy lélegzik föl a talaj, könnyebbül meg a sok szeméttől. A hétvégén a város három részén gyűjtötték a hulladékot az önkéntesek.

MTI 2021.03.18.

Szeszélyes lett a március közepe utáni időjárás

Az elmúlt években március közepét követően a szeszélyesebb időjárási viszonyok voltak a jellemzőek - írta Kis Anna meteorológus csütörtöki, Sándor-napon közzétett, "Már nem Sándor, József és Benedek hozzák a meleget" című cikkében.

Győr+ 2021.03.16.

Csaknem 4500 fészektartóval várja az E.ON a gólyákat

Idén tavasszal is a madarak védelmére kihelyezett fészektartókkal várja a gólyákat az E.ON Hungária Csoport. Korábban összesen 4 399 védőeszközt telepítettek, idén márciusra újabb 48 került fel az oszlopokra az energiacég szolgáltatási területein. A már meglévő fészektartókat ellenőrizték, ha kellett, cserélték a szakemberek, hogy a visszatérő madarak biztonsággal használhassák azokat és az áramellátás zavartalanságát se veszélyeztessék.

MTI 2021.02.22.

Több mint 16 ezer erdei fülesbagoly telelt nálunk

Több mint 16 ezer erdei fülesbagoly telelt Magyarország mintegy 670 településének 911 helyszínén - közölte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME) hétfőn az MTI-vel.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat