Hirdetés
Címke: természetvédelem
Hirdetés
Németh Boglárka 2022.05.20.

Kisiskolások a Füvészkertben

A Madarak-és fák napja alkalmából utólagos öko túrán vehettek részt kisiskolások a Szitás-domb Füvészkertben. Az idő és a hangulat is remek volt, sok hasznos információval lettek gazdagabbak a lurkók.

MTI 2022.04.25.

A talált madárfiókák többsége nem szorul megmentésre!

A talált madárfiókák többsége nem árva, nem szorulnak megmentésre, számukra az a legnagyobb segítség, ha a fiókát óvatosan megfogva a legközelebbi sűrű aljnövényzetbe, bokor alá tesszük le - hívja fel a figyelmet hétfői közleményében a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület.

Győr+ 2022.04.15.

150 éves fák és magyar futrinkák

Három kilométeres tanösvényen élvezhetjük az öreg tölgyes jó levegőjét, hangulatát – tudtuk meg Szekeres Györgytől, a környezetvédelmi osztály referensétől.

J. Kovács Andrea 2022.03.19.

Végy egy jó ágdarálót!

Közeledik a tavasz, megkezdődnek a kerti munkák. Az első teendők közé tartozik a metszés és a rendrakás, ami együtt jár a zöldhulladék megszaporodásával.

Ficsór Dávid 2022.03.10.

Ki korán metsz, kockáztat

Sokan már a februári enyhe időjárás során elvégezték a tavasz elejére ütemezett kerti munkákat. Nagykutasi Viktor szerint azonban az utóbbi hetek azt bizonyítják kockáztatott, aki korábban metszett. A Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesületének elnöke szerint ugyanis a márciusi mínuszok fagyási sérüléseket okozhatnak a gyümölcsösökben, házi kertekben.

MTI 2022.02.14.

A törpeegér lett az év emlőse

A törpeegeret választotta 2022-ben az év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium (AM) és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet a Magyar Természettudományi Múzeum közreműködésével.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat