Hirdetés
Címke: szüret
Hirdetés
Földvári Gabriella 2021.09.28.

Győri szüret

Mintegy kéthetes csúszással indulhatott meg a szüret Győr szőlőskertjében, a Pannonhalmi borvidéken. A borászok ennek ellenére megfelelő mennyiségű és ígéretes minőségű termésben reménykednek.

Ficsór Dávid 2021.09.15.

Készül a bor, támad a mustgáz

Országszerte, így a régióban is javában zajlik a szüret. Sőt, igazán most kezdődik csak el a nagyobb területen fekvő fajták leszedése. Az Irsai Olivér és a szürkebarát azonban már a pincékben erjed. Az erjedés során felszabaduló színtelen, szagtalan szén-dioxid halálos veszélyeket rejt.

MTI 2021.08.19.

Bodó Sándor: fokozottan kell figyelni a mustgáz veszélyeire

Megkezdődött a szüreti időszak, fokozottan kell figyelni a mustgáz veszélyeire - hívta fel a figyelmet Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Facebook oldalán.

Garamvölgyi Imre 2020.09.05.

A napistenhez fohászkodnak a borászok

Elkezdődött, sőt az első etapja már le is zárult az idei szüretnek a Pannonhalmi Borvidéken. A korán érő Irsai Olivért már betakarították a szőlősgazdák és a minőségére sem lehet panasz, ám az elmúlt időszak heves esőzései nem tesznek jót a későn érő fajtáknak. A borászok napsütéses őszre vágynak.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat