Címke: Szent László Napok
Hirdetés
Herkely Ákos 2023.06.26.

Magunk közt – Vissza a lovagkorba Tóth Szilárddal!

Egy varázslatos világ tárult elénk az elmúlt hétvégén az Aranyparton, megelevenedett a múlt. Korhű jelmezekben mutatkozott be a középkor koránt sem elrettentő világa, amikor az adott szónak még jelentősége volt, a farkastörvények mellett.

Zombai-Kovács Ákos 2023.06.24.

Látványos felvonulással indult a Szent László Napok

Pompás jelmezes felvonulással kezdődött az idei Szent László Napok Győrben. Miután a péntek esti fáklyás felvonulást a kedvezőtlen időjárás miatt törölték a programból, szombat délelőtt már az égiek is kegyeikbe fogadták a szervezőket és a résztvevőket. A korhű ruhákba öltözött lovasok és gyalogosok a belvárostól egészen a rendezvény központi helyszínéig, az Aranypartig vonultak.

Pécskai István 2023.06.23.

Látványos lovasbemutatók a Szent László Napokon

Péntektől vasárnapig rendezik idén a győri Szent László Napokat az Aranyparton, amelyek során a néhai magyar királynak állítanak emléket. Az esemény középpontjában a hagyományőrzés áll: többek között gyalogos és lovas harci bemutatókat is láthatnak az érdeklődők. A fesztivál családbarát, a kézműves foglalkozások, az állatsimogató és a tematikus játékok mind segítenek felidézni a lovagkirályként emlegetett Szent László korát.

Hirdetés