Címke: opera
Hirdetés
P. Csapucha Adrienn 2024.05.08.

Ha klasszikusokra vágyunk könnyedén, irány a színház!

Szerdán ismertette következő évadának repertoárját a Győri Nemzeti Színház és a Győri Balett. Az élmény: kincs! - vallják a társulatok, ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy maradandó műsorfüzettel ezerarcú kulturális életet varázsoljanak a város szívébe. A 2024/25-ös évad előadásait elnézve panaszra nem lesz oka a színházszerető közönségnek.

MTI 2024.03.24.

Elhunyt Eötvös Péter zeneszerző

Elhunyt 80 éves korában Eötvös Péter Szent István Renddel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, karmester, zenepedagógus, a magyar és nemzetközi kortárs zene kiemelkedő alakja - tudatta a család vasárnap az MTI-vel.

Mihályi Orsi 2024.01.24.

Maszk nélkül, Krasznai Tamással

Csornán született, és miután felfedezték tehetségét a Repülj páva vetélkedőben, tudatosan kezdte képezni magát. Majd a Színművészeti Főiskola operett-, musical szakát elvégezve az Operettszínház szerződtette. De nem érezte jól magát a fővárosban, ezért haza szerződött. Krasznai Tamással beszélgettünk Maszk nélkül.

Farkas Mónika 2023.12.30.

A szívjóság hangjai

A Győri Nemzeti Színház nagyszabású születésnapi gálaműsorral köszöntötte 90 éves Kossuth-díjas operaénekest, Bede-Fazekas Csabát. A ma is aktív művész otthonosan mozog a különböző színpadi műfajokban, elénekelte a zeneirodalom legnagyobb baritonszerepeit, láthatjuk őt prózai művekben is. Az impozáns est gazdag életművéből adott egy keresztmetszetet a társulat kiválóságai és a meghívott művészek előadásában.

Győr+ 2023.10.25.

Életmű díjjal tüntették ki Bellai Esztert

Fergeteges gálakoncerttel ünnepelték a világhírű magyar operettet október 24-én, kedden a Budapesti Operettszínházban, ahol a Musica Hungarica Kiadó Életmű díjával Bellai Eszter operaénekest, a Győri Nemzeti Színház örökös tagját tüntették ki művészete elismeréseként.

Havassy Anna Katalin 2019.02.01.

Győrből indult a nemzetközi hírnév felé a magyar szoprán

A magyar-svájci szoprán, Schnöller Szabina a Győri Nemzeti Színházban a Figaro házassága című vígoperában a Grófné főszerepét énekli. Különleges élmény ez a művésznőnek, hiszen Győrből indult el karrierje, amely Svájcban folytatódott, s töretlenül halad felfelé – a Lokál Extrának adott interjút.

Hirdetés