Címke: lombgyűjtés
Hirdetés
Győr+ 2023.11.16.

Gőzerővel gyűjtik az elszáradt leveleket

Sokáig tartotta magát a jó idő, így a megszokottnál jóval később kezdtek el hullani a fákról a falevelek. Az utóbbi napokban a Győr-Szol munkatársai gőzerővel végzik az elszáradt levelek összegyűjtését városszerte.

Győr-Szol 2022.10.14.

Megkezdődött a lombgyűjtés

Elkezdődött a levélhullás Győr közterületein, s ezzel párhuzamosan a Győr-Szol Zrt. megkezdte a lombgyűjtést. Jelenleg a lombos fákkal szegélyezett közutakon, járdákon zajlik a munka.

Győr+ 2022.01.28.

Még tart a lombgyűjtés

Az év első heteiben is folytatta a lombgyűjtést a Győr-Szol Zrt. a város közterületein.

J. K. A. 2021.11.15.

Így lesz a lombból komposzt

Még mindig kevesen tudják, hogy a kerti hulladékok és az avar égetése mennyire káros a környezetre. A szennyezést elsősorban a rossz légellátás, az alacsony égéshőmérséklet, a magas nedvességtartalom okozza, ennek következtében pedig szén-monoxid, szénhidrogének, nitrogén-oxidok, fenol és egyéb mérgező anyagok kerülnek a levegőbe. Igen ám, de akkor mit csináljunk a levelekkel, gallyakkal és a többi zöldhulladékkal? – erről kérdeztük Nagykutasi Viktor kertész-szakírót, az önkormányzat Környezetvédelmi Bizottságának tagját.

Győr-Szol Zrt. 2021.11.07.

A lomb gyűjtése és elhelyezése

Javában zajlik a lombgyűjtés ezekben a hetekben a kertekben, a lakóingatlanok környékén és a közterületeken. Ezt utóbbi helyeken a Győr-Szol Zrt. gyűjti össze a faleveleket, a házak körül általában a tulajdonosok szorgoskodnak. A lomb elhelyezésére Győrben több lehetőség is van.

Hirdetés