Címke: könyvtár
Hirdetés
Győr+ 2024.01.07.

Könyvtárhasználati verseny Győrben is

A verseny célja a tehetséggondozás, a tanulók kreativitásának, információs műveltségének és könyvtárhasználati tudásának a fejlesztése.

Győr+ 2023.12.11.

Ajándékozza meg szeretteit az olvasás élményével!

Ha valaki különleges és hasznos ajándékot keres családtagjainak, barátainak, ismerőseinek, akkor íme egy remek ötlet. Lepje meg őket a könyvtár ajándékkártyájával, melyet december 4-től tudnak megvásárolni!

J. Kovács Andrea 2023.09.29.

Könyvtárak éjszakája

Győrben először rendezték meg a Könyvtárak éjszakáját a Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete szervezésében. Pénteken a nyitvatartási időn túl, négy helyszínen várták az érdeklődőket. Az Egyetemi Könyvtár és Levéltár könyvtári körsétákkal, szabadulószobával és társasjáték esttel készült a különleges alkalomra.

J. Kovács Andrea 2023.09.17.

A könyv munka és kikapcsolódás

Augusztus 20. alkalmából dr. Horváth József könyvtáros, történész magas állami elismerésben részesült, Szinnyei József-díjat kapott a hosszú időn át nyújtott kiemelkedő teljesítményéért.

Győr+ 2023.07.31.

Könyvkölcsönző automata lesz Győrben

Érdekes szekrényre lehettek figyelmesek a múlt hét végén a vidéki buszpályaudvar környékén sétálók. Kikerült ugyanis a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér könyvkölcsönző automatája, amely a tervek szerint szeptembertől élesben is az olvasók rendelkezésére áll majd.

Győr+ 2023.07.06.

Jól zártuk a tanévet – egy nyertes iskolai könyvtári pályázatról

Az iskolai könyvtár az a hely, ahol a 21. század fiataljai biztosan találkozhatnak könyvekkel. Azért, hogy a diákok úgy érezzék, megéri a könyvtárba bemenni, alapvetően fontos, hogy a könyvtárak friss és a diákok számára izgalmas, vonzó állománnyal rendelkezzenek.

Győr+ 2023.06.27.

Folytatódik a győri könyvklub

Július 10-én (hétfő) a Kisfaludy Károly Könyvtár 2. emeleti rendezvénytermében 17.00 órakor a soron következő könyvklubban Száraz Miklós György: Lovak a ködben című könyvéről folytathatnak eszmecserét. A beszélgetés moderátora Galambos Krisztina könyvtáros lesz.

Győr+ 2023.03.20.

A kulcs a Te kezedben van! 

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára jeligés gyermekíró pályázatot hirdet általános iskolás tanulók számára „A kulcs a Te kezedben van!” címmel. A megadott kulcsszavak felhasználásával meséket, illetve elbeszéléseket várnak az írni szerető pályázóktól.

Csollán Tamara 2023.01.20.

Kultúra napja: hamarosan kész a megújult könyvtár

Hamarosan elkészül a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Vásárcsarnok melletti Központi Könyvtárának közel 300 millió forintból felújított épülete. Erről a polgármester és a könyvtár igazgatója számoltak be a Győr+ Médiának. Dr. Dézsi Csaba András és dr. Horváth Sándor Domonkos a Magyar Kultúra Napja alkalmából számoltak be az energetikai fejlesztés állásáról. A jövőben, a könyvtárépületben korszerű nyílászárók, szigetelés és napelemrendszer gondoskodik arról, hogy az, minimális energiafelhasználással üzemelhessen.

Hirdetés