Címke: könyvbemutató
Hirdetés
Győr+ 2023.09.21.

Őseim földje: könyvbemutató a győri MCC-ben

Az „Őseim földje" című könyv születésének körülményeiről hallhattak azok, akik szeptember 20-án ellátogattak az MCC győri képzési központjába, ahol ezen témakörökről a könyv szerzőjével, Boris Kálnokyval Lázár Zoltán másodéves egyetemi hallgatónk beszélgetett.

Csollán Tamara 2023.06.23.

Könyvbemutató – A közösségi élet Adyvárosban

2023. június 28-án (szerdán) 17 órakor a Központi Könyvtár Klubhelyiségében (9023 Győr, Herman Ottó út 22.) Borbély János: A közösségi élet Adyvárosban című kötetének bemutatóját tartják.

Győr+ 2023.06.22.

Törökország orosz rulettje

A rendezvény vendége Pénzváltó Nikolett nemzetközi kapcsolatok szakértő, turkológus, biztonság- és védelempolitikai elemző, a hadtudományok doktora lesz.

Csollán Tamara 2023.06.07.

Újabb kötettel gazdagodott a városrészi monográfiák sorozat

Június 5-én, hétfőn, a Bezerédj-kastély Művelődési Házban mutatták be dr. Laczkovits-Takács Tímea önkormányzati képviselő és Bősze Levente Ménfőcsanak és Gyirmót városrész közösségei című monográfiáját.

Farkas Mónika 2023.05.28.

Győr a titkosszolgálatok hálójában – A vagongyári MAN-program

Győr a titkosszolgálatok hálójában, A vagongyári MAN-program címmel jelenik meg Vörös Csaba hiánypótló kötete a Győr+ Média kiadásában. A kutató-újságíró az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában több ezer oldalnyi, korábban tikosított dokumentumot dolgozott fel. Az állambiztonság rendkívüli érdeklődést tanúsított a győri vagongyár dolgai iránt, a korszak ügynökei, tartótisztjei, nyomozói minden egyes pillanatot dokumentáltak az életükből. Tették ezt abban a hitben, hogy rajtuk kívül a jelentéseket soha senki sem fogja elolvasni.

Földvári Gabriella 2023.05.19.

Tényfeltáró könyv jelenik meg a Vagongyár állambiztonsági múltjáról

A Magyar Vagon- és Gépgyár exportra jogosult vállalatként hazánk egyik kiemelt fontosságú objektuma volt. Ügynökök, tartótisztek, SZT-tisztek egész sora vizslatta naponta az életét, hogy jelentéseikkel informálják a titkosszolgálatot. A vagongyárról szóló Objektum dossziék szépen híztak az évtizedek alatt, s mivel mára a titkosítás alól feloldották őket, a nagy nyilvánosság elé tárhatóak a bennük lapuló iratok.

Hirdetés