Hirdetés
Címke: könyvbemutató
Hirdetés
Győr+ 2021.10.14.

Előzés jobbról? – Radikális jobboldal Európában

A Mathias Corvinus Collegium Győri Képzési Központjában 2021. október 12-én Hajdú András és Dr. Dúró József, az Előzés jobbról? – Radikális jobboldal Európában című könyv szerzői tartottak könyvbemutató előadást az érdeklődő közönség számára. Hajdú András és Dúró József politológusok, az MCC Politikatudományi Műhely kutatói. Hajdú András kutatási területe a radikális jobboldal, a politikai vezetés és kormányzás, illetve a politika és sport kapcsolata. Dr. Dúró József a Corvinus Egyetem Politikatudományi Tanszékének egyetemi adjunktusa, kutatási területe az euroszkepticizmus, a radikális jobboldal, a populizmus, illetve a rendszerváltozások folyamata Közép– és Kelet–Európában.

Földvári Gabriella 2021.08.26.

Antológiát készített a jeles pedagógus

Görcsné Muzsai Viktória történelem-orosz-német szakos tanárként, nyelvtudományi PhD doktorival több mint negyven éve van a pedagógusi pályán. A közelmúltban megjelent könyve összegzése az utóbbi húsz évben itthon és külföldön, konferenciákon elhangzott, folyóiratokban, kötetekben vagy digitálisan megjelent cikkeinek, tanulmányainak.

Zombai-Kovács Ákos 2021.08.18.

Lexikon az ETO első 40 évéről

A Győri ETO hőskoráról írt könyvet Biczó Zalán. A kiadvány lexikonszerűen jeleníti meg az 1904 és 1945 közötti korszak sportolóit, edzőit, klubvezetőit és támogatóit. A Ferencvároson kívül nincs még egy olyan egyesület, amelyik ilyen részletesen dolgozza fel a múltját, hangzott el a könyv szerda délelőtti sajtóbemutatóján.

Németh Boglárka 2021.07.26.

Bemutatták a Halbritter Mátyásról készült könyvet

Halbritter Mátyásról, a Kekszgyár egykori elnökéről készült könyv. A mű díszbemutatóján ma Dr. Dézsi Csaba András polgármester, Simon Róbert Balázs, országgyűlési képviselő és Halbritter Mátyás özvegye is részt vett

Győr+ 2021.07.14.

Sztorik ismert győriekről

Mit mondott Kádár János Pozsgay Imre államminiszter alsónadrágjáról Horváth Edének? Hogyan szólaltattuk meg Usain Boltot az olimpián a Győr+ Rádiónak? Hajba Ferenc és Nagy Roland kollégánk most megjelent könyve mások mellett választ ad ezekre a kérdésekre is.

Hajba Ferenc, Kárpát Zsolt 2021.06.11.

Győri képeskönyv – A város önmagára, az olvasó a városára ismer

Újabb pompás, átfogó kötet jelenik meg a napokban Győr 750 éves várostörténeti évfordulójának tiszteletére. A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér kiadványa Győr látványvilágát, emlékműveit, köztéri képzőművészeti alkotásait saját épített és természetes környezetében ezernél több fotóval és szakszerű leírásokkal jeleníti meg.

Földvári Gabriella 2020.12.04.

Környezettudatos viselkedéskultúra – nemzeti identitás

Két győri ismert és elismert oktató, dr. Kováts-Németh Mária egyetemi magántanár és dr. Borbély Károly festőművész közös munkája eredményeként született meg a Környezettudatos viselkedéskultúra – Nemzeti identitás című könyv.

Földvári Gabriella 2020.09.13.

Lélekhang – versek és fotók bemutatója

Stipsits Ibolya győri fotóművész hazánkban még soha nem látott, legfrissebb képeiből nyílik kiállítás a fővárosban, ahol egyúttal a művésznő Lélekhang című verseskötet is bemutatja. Az esemény érdekessége, hogy nemcsak személyesen, de online is részt vehetünk rajta.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat