Címke: kiállítás
Hirdetés
Győr+ 2024.07.10.

Kedvezményes múzeumi belépő győrieknek

Július 9. és szeptember 30. között kedvezményes belépőt válthatnak a győri lakcímkártyával rendelkező személyek a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira.

Herkely Ákos 2024.07.08.

Grafikusművész járt a Magunk közt-ben!

Germán Fatime grafikusművész Herkely Ákos kollégánknál kezdte a vasárnap reggelt, a Győr+ Rádió Magunk közt című műsorában. A beszélgetés egyik apropója Fatime „Legyél te is lány” című kiállítása volt, amely jövő hét végéig látható az Eszterházy Palotában.

Németh Boglárka 2024.07.06.

Zsidó kiválóságok tárlata a zsinagógában

A holokauszt 80. évfordulója alkalmából számos tisztelgést, megemlékezést tartanak Győrben is, hiszen városunkból is rengeteg ártatlan embert hurcoltak el a munkatáborokba, akik közül voltak, akik sohasem térhettek vissza szeretett városukba. A Széchenyi István Egyetem, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvánnyal partnerségben hozta létre Magyarország második Zsidó Kiválóságok Kiállítását.

J. Kovács Andrea 2024.07.04.

A Himnusz üzenete a Triangulum Galériában

Mit üzen napjainkban a Himnusz a Kárpát-medencei kortárs keresztény magyar alkotók műalkotásain keresztül? Erre a kérdésre kereste a választ a Józsa Judit Művészeti Alapítvány pályázata, melyet profi képző-, nép- és iparművészek számára hirdetett. Az alkotók egyrészt az ősi magyar díszítőművészet néprajzi motívumkincséből merítettek. Másrészt alkotásaikban a magyar hagyományokat napjaink igényeivel ötvözték. A 86 művész mintegy 100 alkotását bemutató vándorkiállítás Budapest, Székesfehérvár és Szeged után Győrbe érkezett.

MTI 2024.06.28.

Utolsó megállójához érkezett a Petőfi-busz

A Petőfi-busz az egyik kiemelt példája a múzeumi innovációnak, amely közelebb hozza a tudást, a közös örökségünk és identitásunk alapját a látogatókhoz - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) közgyűjteményekért és kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára pénteken, a Petőfi-busz utolsó állomásán, a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében.

Győr+ 2024.06.21.

Programok a vakáció idejére a Gyermekvasúton

Kezdődik a vakáció, érdemes az első pár napban a budai hegyekbe indulni és ellátogatni az éppen megint születésnapját ünneplő Gyermekvasútra. Szombaton és vasárnap a hűvösvölgyi végállomásnál LEGO járműbemutatóval várják a gyerekeket, szombat este a Múzeumok Éjszakája fővárosi rendezvényei előtt alkonyatkor különleges utazásra hív a Panoráma expressz. Hétfőn a kisvasút második építési szakasza átadásának lesz a 75. évfordulója.

Hirdetés