Hirdetés
Címke: kiállítás
Hirdetés
Ficsór Dávid 2020.03.08.

Méltó módon őrzik Cziráki nevét

Idén is meghirdette a Cziráki Lajos nevével fémjelzett rajz és vizuális kultúra megyei tanulmányi versenyét a Győri Tánc-és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakközépiskola és Kollégium.

Győr+ 2020.03.03.

Madárka, Zappa gitárja és Aviátor

Ferenczy Tamás győri festőművész 70. születésnapja alkalmából nagyszabású kiállításon mutatja be részben korábbi, részben az elmúlt fél évben született alkotásait a Kisfaludy Károly Könyvtárban.

Földvári Gabriella 2020.02.15.

Kultúrházak éjjel-nappal

A Kultúrházak éjjel-nappal, háromnapos, színes rendezvénysorozat várja az érdeklődőket Győrben két helyszínen, az Ady Endre Művelődési Házban (Kazinczy u 3-5.) és a (VOKE) Arany János Művelődés Házban (Révai utca 5.) február 14-16 között.

Győr+ 2020.02.04.

A kreativitás életcél, örömet ad

Fontos, izgalmas és letehetetlen kötet - írja fülszövegében az Új Művészet kiadó, mely a Győrött gyerekeskedő Konok Tamás Kossuth-díjas festőművész Emlékkövek - Fejezetek egy önéletrajzból című könyvét sajtó alá rendezte. A 90 éves művész az Esterházy-palotában Martos Gábor művészeti íróval beszélgetett a múzeum tulajdonában levő Konok-képek között.

Bajzát Zsuzsi 2020.01.26.

Hiánypótló kiállítás Győrben

Kézelemzés címmel Kovács Kálmán grafikáit bemutató kiállítás látható a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban. A művész halálának harmadik évfordulója alkalmából, Bécs és Róma után végre itthon, a győri Esterházy-palota termeiben tekinthetők meg a 60-as, 70-es, 80-as években készült művek – főként szitanyomatok és litográfiák.

Győr+ 2020.01.25.

Psziché és építészet

15 év kutatómunkája, 15 év egy tematikára épülő munkásságának keresztmetszete látható Szabadvári Attila grafikusművész BUILD IT című kiállításán.

Győr+ 2020.01.24.

Újra láthatóak a különleges falfestmények

A nagyközönség számára ismét látható a fertődi Esterházy-kastély egyik, a kínaizáló falfestményei miatt egyedülállónak számító hercegnéi lakosztálya. A kék-fehér szekkókat különösen értékessé teszi, hogy a kastély fénykorát megelőző időszak művészeti emlékei.

Győr+ 2020.01.20.

Szent László és a sárkány

Minden nap egy új herendi alkotással lepik meg a világot – derült ki a Herend ölelésében című tárlat pénteki megnyitóján a győri Triangulum Galériában.

Szabó Csilla 2020.01.15.

Lapozzunk bele a világ női oldalába!

Száz évvel ezelőtt szereztek a nők választójogot többek között Németországban, Ausztriában és Magyarországon. A ma élő generációnak leginkább történelmi eseménynek számít ez az évszám, hiszen a mi életünkben már jogunkban áll nőként választani. A kerek évforduló azonban megállásra késztet és segít átgondolni e jelenség idő és térbeli alakulását.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat