Címke: háború Ukrajnában
Hirdetés
Fotó: MTI 2024.07.12.

Orbán Viktor Donald Trumppal tárgyalt a béke lehetőségeiről

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este - békemissziója következő állomásaként - tárgyalást folytatott Donald Trumppal, az Egyesült Államok korábbi elnökével - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

MTI 2024.06.16.

Szijjártó Péter: Magyarország kész a közvetítésre Oroszország felé

Mivel Magyarország nyitva tartotta a kommunikációs csatornákat Oroszországgal, a béke és további emberéletek megóvása érdekében készen áll a közvetítésre Oroszország felé - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a svájci békekonferencián.

MTI 2024.06.16.

Szijjártó Péter: érdemi béketárgyalásokat a háborúzó felek között!

Magyarország továbbra is valós, érdemi béketárgyalásokat sürget azok között, akik a háborút vívják - írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán, hozzátéve: a nemzetközi közösségnek azt kellene elérnie, hogy a háborúzó felek kössenek végre tűzszünetet, és üljenek végre asztalhoz.

MTI 2024.06.12.

Orbán Viktor: se pénzt, se embert nem küldünk a háborúba

Magyarország az orosz-ukrán háború kapcsán garanciát kapott arra, hogy az ország területén kívül nem kell részt vennie katonai akcióban, és nem kell se pénzt, se embert adnia a háborúhoz, továbbá Magyarország területét nem lehet felhasználni a háborúba történő bekapcsolódás céljából - jelentette ki a miniszterelnök szerdán Budapesten sajtótájékoztatón, miután tárgyalt Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral.

MTI 2024.06.04.

Áder János: tárgyalásokkal elérhető a konfliktusok rendezése

Ha bármilyen okból a NATO hadba lép Oroszország ellen, mivel hazánk is NATO-tag, Magyarország hadviselő fél lesz - hangsúlyozta kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Áder János volt köztársasági elnök.

Hirdetés