Hirdetés
Címke: gazdaság
Hirdetés
Győr+ 2021.10.22.

Lesz elegendő magyar hal karácsonykor

Az ágazat nehézségei ellenére lesz elegendő magyar hal karácsonykor, emellett az őszi időszakban minden horgászegyesület pontyrendelését is teljesítik - mondta a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) elnöke csütörtökön a Bács-Kiskun megyei Akasztón.

J. Kovács Andrea 2021.10.21.

Gazdaságfejlesztés kamarai módra

Nagyszerű jövőképet előrevetítő gazdaságfejlesztési stratégiát dolgozott ki együttműködő partnereivel a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A programot szerdán egy konferencián mutatták be számos érdeklődő jelenlétében.

Győr+ 2021.10.19.

Statisztikai csapatverseny középiskolásoknak

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) idén már nyolcadik alkalommal rendezi meg a STAT WARS elnevezésű országos középiskolai statisztikai csapatversenyét, amelyre október 18. és november 4. között lehet nevezni.

Zombai-Kovács Ákos 2021.10.08.

Pluszpénz a győri időseknek és családoknak is

Jövő februárban nem csak a 13. havi nyugdíjat fizeti ki az állam, de akkor kapják vissza az idén befizetett személyi jövedelemadójukat is a gyermeket nevelő adófizetők. Erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt, az SZJA visszatérítésről pedig már kormánydöntés is született. A gazdaság kiemelkedő teljesítménye több százmilliárd forinthoz juttatja a nyugdíjasokat és a családokat, erről beszélt a Győr Plusznak Győr két országgyűlési képviselője. Simon Róbert Balázs és Kara Ákos kiemelték, a térségben élők is részesülnek a GDP-alapú pluszpénzekből.

Győr+ 2021.10.05.

Egy „apróságba” bukott bele Donald Trump

A járvánnyal kapcsolatos kommunikáció áll annak háttérében, hogy Donald Trump elveszítette az amerikai elnökválasztást. Hogy pontosan milyen választói gondolkodás vezetett ehhez az eredményhez, azt Brent Buchanan, az előző amerikai elnöknek is dolgozó Cygnal közvélemény-kutató vállalat ügyvezetője mutatja be.

Győr+ 2021.10.03.

Mostantól elérhetőek a sosem publikált Summit Play kerekasztal beszélgetések

A Marketing Summit Hungary változatlanul a szakma és az üzleti élet csúcstalálkozója, de idén még az eddigieknél is többet nyújt, köszönhetően az új digitális platformnak. A csúcstalálkozó idén az egyedülálló Summit Play online felületével egészült ki, amely folyamatosan exkluzív tartalmakkal támogatja a szakma szereplőit és az üzleti döntéshozókat.

Zombai-Kovács Ákos 2021.09.30.

Újra csúcson a megyei foglalkoztatottság

A világgazdaságot is megrengető járvány harmadik hullámának lecsengése után újra csúcson van Győr-Moson-Sopron megye foglalkoztatása. Erről a megyei közgyűlés elnöke számolt be a Győr Plusznak. Németh Zoltán elmondta, 2019. júniusa után ismét 1 százalék alatt van a megye munkanélküliségi rátája, ami egész Európában kuriózum, idehaza pedig messze a legalacsonyabb mutató. A megyei elnök kiemelte, van még feladat a foglalkoztatásban, az inaktívak bevonása és a pályakezdő munkanélküliek képzése, átképzése kiemelten fontos.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat