Címke: gazdaság
Hirdetés
MTI 2024.07.15.

Rekordbírsággal majdnem 400 millió forintra büntették a Bookingot

Nem teljesítette maradéktalanul a korábbi jogsértések megszüntetését előíró kötelezettségeit a Booking, továbbra is alkalmazta jogsértő kommunikációs gyakorlatát, illetve a fogyasztók pszichés befolyásolását is. A nemzeti versenyhatóság a feltárt jogsértések miatt 382,5 millió forintra bírságolta a vállalkozást. Ez minden idők legmagasabb, utóvizsgálatban kiszabott GVH-bírsága. A döntés azt jelzi, hogy a GVH kiemelten védi a magyar családokat, illetve a turisztikai ágazatot - írták.

MTI 2024.07.12.

Szijjártó Péter: Magyarország a kutatás-fejlesztés terén is Európa vezető országai közé akar kerülni

Fontos feladat a gazdaság dimenzióváltásának előmozdítása, a hozzáadott érték növelése, de ehhez a kutatás-fejlesztési kapacitások bővítésére van szükség, márpedig a kormány célja, hogy hazánk ezen a téren is Európa vezető országai közé kerüljön - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

MTI 2024.07.10.

Jó pálinkaszezont ígér az idei gyümölcstermés

Jó pálinkaszezont ígér az idei gyümölcstermés, a szakmai szereplők az előzőnél kedvezőbb évre számítanak, a tavalyi visszaesés után az idén 600 ezer hektoliterfok feletti mennyiség várható - közölte az Agroinform.hu szerdán az MTI-vel.

MTI 2024.07.08.

Tűrhetetlen állapotok a légi közlekedésben: azonnali cselekvést sürget a kormány

A nyári utazási főszezonban a rendszeressé váló késések, járattörlések következtében családok százainak kellett méltatlan helyzetet elszenvedniük a megfelelő tájékoztatás és ellátás hiánya miatt. A tűrhetetlen állapotok felszámolása érdekében a magyar kormány összehangolt és azonnali cselekvést sürget - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium hétfőn.

Győr+ 2024.07.04.

Ősztől újra felpöröghet a munkaerőpiac

Rekord alacsony a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon, erről számolt be a napokban a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár.

MTI 2024.07.03.

Távozik a Wizz Air elnöke

Távozik a Wizz Air Holdings éléről Robert Carey elnök a légitársaság szerdán kiadott közleménye szerint.

MTI 2024.07.03.

Változtak a kötelező jótállás alá eső termékekre vonatkozó szabályok

Változtak a kötelező jótállás alá eső termékekre vonatkozó szabályok, július 1-jétől egyebek mellett a legalább 10 ezer forint eladási árú új bel- és kültéri masszázsmedencékre, a látásjavító eszközökre, így különösen a szemüvegekre, valamint a napszemüvegekre is kötelező jótállás vonatkozik már, vételártól függően két vagy három év időtartamra.

Hirdetés