Címke: diplomácia
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2023.11.22.

Új KicsiNagykövete van vármegyénknek

A „Magyarság KicsiNagykövete” országos verseny vármegyei díjkiosztó ünnepségét tartották ma délután a városháza Dísztermében.

MTI 2023.08.01.

Szijjártó Péter: közös sikertörténeteket kell építeni Szlovákiával

Minél jobb a kapcsolat Magyarország és Szlovákia között, annál jobb az élethelyzete a felvidéki magyarságnak - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Danubia Televíziónak adott interjújában. A tárcavezető Ipolydamásdon, a Károly Róbert híd minapi felavatása után nyilatkozva úgy fogalmazott: ha a két ország közös sikertörténeteket épít, akkor a nehéz ügyekre is megoldást talál.

Havassy Anna Katalin 2023.06.30.

A német nagykövetet fogadta a polgármester

Németország budapesti nagykövetét, Julia Gross-t fogadta dr. Dézsi Csaba András Győr polgármestere június 30-án, pénteken egy kellemes hangulatú kötetlen beszélgetésen.

Szöveg és fotó: Széchenyi István Egyetem 2023.06.10.

A Barcelona bajnokavatásán is részt vettek a SZE sportdiplomáciai képzésének hallgatói

A győri Széchenyi István Egyetem Európában is egyedülálló sportdiplomáciai szaktanácsadó képzése során a hallgatók elméleti tudását gyakorlati példákon keresztül mélyítik el. Ezt szolgálja az a már hagyományosnak mondható tanulmányút, amelyet a résztvevők Barcelonában tölthetnek. A kirándulás során az intézmény hallgatói jelentős sportlétesítményekbe – köztük az FC Barcelona stadionjába – látogattak el, és a katalán nagyváros sportszakembereivel találkozhattak a képzés alapítója, dr. Kovács Barnabás volt barcelonai főkonzul szervezésében és vezetésében.

MTI 2022.12.15.

Megkezdődött a tagállami vezetők csúcstalálkozója

Megkezdődött csütörtök délelőtt az uniós tagországok vezetőinek egynaposra tervezett csúcstalálkozója, melynek középpontjában Oroszország Ukrajna elleni háborújának helyzete, valamint az energiaügyek, gazdasági kérdések és az Európai Unió külkapcsolatainak áttekintése áll.

Győr+ 2022.11.08.

A brit nagykövethelyettes tartott előadást a SZE-n

Az Egyesült Királyság globális térben betöltött szerepéről, hazánk és a szigetország diplomáciai kapcsolatának fontosságáról és a hallgatók jövőjéről is beszélt előadásában Andrew Davidson brit nagykövet-helyettes a Széchenyi István Egyetemen. A diplomata elismerően nyilatkozott az intézmény fejlettségéről.

Győr+ 2022.08.17.

Amerikai diplomatát fogadott a polgármester

Amy Hood, az amerikai nagykövetség politikai részlegének helyettes vezetője látogatott szerdán Győrbe. A diplomata több várost felkeresett már az országban, Győrbe pedig mindenképp szeretett volna ellátogatni. A polgármester, dr. Dézsi Csaba András fogadta őt és kíséretét a Városházán. A diplomata a város több évtizedes működésére volt kíváncsi, nagy hangsúllyal az ipar, a gazdaság és az egészségügy szerepére. A polgármester készséggel állt rendelkezésre és elmondta, hogy politikájának fókuszában az áll, hogy meghallgatja az emberek problémáit és véleményét, tehát Győr polgáraival közösen igyekszik építeni a várost.

Győr+ 2022.05.08.

A Széchenyi István Egyetemről is várják a jövő diplomatáit

A Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programja széles körű, versenyképes képzést kínál azoknak, akik a magyar diplomáciai karban akarnak dolgozni, valamint a magyar nemzeti és gazdasági érdekeket szeretnék képviselni a világban. A hallgatók két féléves képzési és szakmai gyakorlati ösztöndíjprogramban vesznek részt. A május 15-i határidőig a győri Széchenyi István Egyetemről is várják a jelentkezőket.

MTI 2022.03.19.

Magyarország és Szerbia történelmi barátságot kötött egymással

Az ukrajnai háború rámutatott a békés egymás mellett élés fontosságára Közép-Európában, ezért is lényeges, hogy Magyarország és Szerbia az ellenséges viszonyát stratégiai partnerséggé, sőt barátsággá tudta alakítani - közölte a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton Belgrádban.

Földvári Gabriella 2021.10.25.

Tisztelet a tiszteletbeli konzuloknak

A „Tisztelet a tiszteletbeli konzuloknak” című vándortárlat hétfőn érkezett a győri városházára. A kiállítás egy utazás a történelemben, amely bemutatja a civil diplomácia évezredes hagyományait.

Hirdetés