Címke: béke
Hirdetés
MIT 2024.07.14.

„Párbeszéddel sokkal nagyobb esély van a béketeremtésre, mint fegyverszállításokkal és szankciókkal”

Tárgyalással, a diplomáciai csatornák újranyitásával, párbeszéddel sokkal nagyobb esély van a béketeremtésre, mint az eddigi fegyverszállításokra, szankciókra, a diplomácia megtagadására alapuló stratégia esetében - hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának adott telefoninterjújában.

MTI 2024.07.02.

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat – tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az ukrán fővárosból.

MTI 2024.06.16.

Szijjártó Péter: Magyarország kész a közvetítésre Oroszország felé

Mivel Magyarország nyitva tartotta a kommunikációs csatornákat Oroszországgal, a béke és további emberéletek megóvása érdekében készen áll a közvetítésre Oroszország felé - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a svájci békekonferencián.

MTI 2024.06.14.

Putyin ismertette az orosz békefeltételeket

Ukrajnának el nem kötelezett és semleges státuszt kell betöltenie, és végre kell hajtania az ország demilitarizálását és nácítlanítását - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken az orosz külügyminisztérium vezetőségével tartott megbeszélésen Moszkva békefeltételeit ismertetve.

MTI 2024.06.13.

Kövér László: Európa legyen az európaiaké!

A magyar nemzeti politika álláspontja nem lehet más, mint hogy Európa legyen az európaiaké - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön Budapesten.

MTI 2024.06.12.

Orbán Viktor: se pénzt, se embert nem küldünk a háborúba

Magyarország az orosz-ukrán háború kapcsán garanciát kapott arra, hogy az ország területén kívül nem kell részt vennie katonai akcióban, és nem kell se pénzt, se embert adnia a háborúhoz, továbbá Magyarország területét nem lehet felhasználni a háborúba történő bekapcsolódás céljából - jelentette ki a miniszterelnök szerdán Budapesten sajtótájékoztatón, miután tárgyalt Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral.

Hirdetés