Címke: árvíz
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2024.06.27.

Emlékülés az 1954-es árvízről

1954. júliusában hatalmas árvíz pusztított a Szigetközben és Győrben. A 70. évforduló alkalmából a Magyar Hidrológiai Társaság Győri Területi Szervezete, az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a győri önkormányzat emlékülést tartott a városházán.

Szigeti Sándor 2024.06.19.

Rengeteg uszadékfa tart Győr felé

Az elhúzódó árhullám miatt tetemes mennyiségű uszadékfa torlódott fel a Rábán Mérges községnél. A helyi hidat féltik az itt élők, és ha kiszabadul, a folyó rakománya Győr felé halad tovább.

Győr+ 2024.06.17.

Újra nyitva a Petőfi híd alatti parkoló

A Győr-Szol Zrt. értesíti a közlekedőket, hogy az árhullám levonulását követően 2024. június 17-én ismét megnyitotta a kezelésében lévő Petőfi híd alatti parkolót.

Győr+ 2024.06.17.

Zavartalan a Rába apadása

Az ÉDUVÍZIG tájékoztatása szerint Győr térségében zavartalan a Rába árhullámának levonulása.

Győr+ 2024.06.16.

Megnyugszanak a folyóink, és ezzel a vízügyes szakemberek is

A Duna árhullámának tetőzése pénteken elhagyta az országot, a Rábán pedig Árpásnál tart és III. fok körül várható az értéke. A szárazabb és melegebb időnek köszönhetően valószínűsíthetően nem lesz utánpótlása az árhullámoknak, ezért a vízügyi szolgálat is csökkentheti a két hete tartó megfeszített védekezési tempót.

Győr+ 2024.06.14.

Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek végre hazaindulhattak

A Rábán nem várható utánpótlása az árhullámnak, a Dunán pedig a mai-holnapi mohácsi tetőzés után elhagyja az országot az ár. A védekezéshez átrendelt vízügyes szakemberek jelentős része már hazatért, nemsokára a többi társuk is követi őket. Az Észak-dunántúli és a Nyugat-Magyarországi Vízügyi igazgatóság köszönetét fejezte ki valamennyiüknek a megfeszített munkáért.

Hirdetés