Címke: árfigyelő rendszer
Hirdetés
MTI 2024.01.14.

Már az ételérzékenyeket is segíti az árfigyelő rendszer

Bővült az árfigyelő, már 78 termékkategória napi árait mutatja meg a rendszer. Bekerültek a speciális étrendet követők által leggyakrabban fogyasztott termékek, továbbá a marhahús és az ásványvíz is - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az MTI-vel szombaton.

MTI 2023.08.30.

GVH: már elérhető az új funkció az árfigyelőben

Többfunkciós, szabadon összeállítható, megosztható bevásárlólistával bővült a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett online árfigyelő - jelentette be Rigó Csaba Balázs, a nemzeti versenyhatóság elnöke a hivatal podcast csatornáján a GVH szerdai közleménye szerint.

Zombai-Kovács Ákos 2023.08.08.

Simon: Mindenkinek segítség a kötelező akciózás

Folyamatos az élelmiszerárak esése, a kormány által az év végére prognosztizált egyszámjegyű infláció nagy biztonsággal elérhető, ezt mondta a Győr+ Médiának a város országgyűlési képviselője. Simon Róbert Balázs kiemelte, hatékonyan működik az online árfigyelő rendszer, ráadásul a kormány az élelmiszerárstop megszüntetésével párhuzamosan megemelte a kötelező akciózás mértékét. Az országgyűlési képviselő szerint az akciózásnak és az online árfigyelőnek komoly árleszorító hatása van, ez pedig mindenki számára segítség.

Mireider Máté 2023.08.04.

Működni látszik az árfigyelő-rendszer: csökken az élelmiszerek ára!

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium szakmai támogatása mellett a Gazdasági Versenyhivatal 2023. július 1-jén indította el az online árfigyelő rendszert. Az árfigyelő az elmúlt hónap tapasztalatai alapján rendkívül hatékonynak bizonyult, kíméletlen versenyt generált az áruházláncok között, így jelentős részben ellensúlyozta az élelmiszerárstop kivezetésének hatásait - közölte a kormany.hu.

Győr+ 2023.07.31.

Augusztustól 15 százalékra nő a kötelező akciók mértéke a győri boltokban is

A kormány folytatja az inflációcsökkentő intézkedéseket. Augusztus 1-jétől 15%-ra nő a kötelező élelmiszerár-akciózás mértéke és bővül az akciózásra kijelölt élelmiszerek köre is. Az intézkedés egyszerre védi a családokat és a nyugdíjasokat a háború és szankciók miatt megemelkedett élemiszeráraktól, valamint hozzájárul, hogy tovább csökkentsük a szankciós inflációt - írja a kormany.hu.

Győr+ 2023.07.10.

Jól startolt az árfigyelő rendszer

Egy hét alatt elérte a 25 milliót az összes letöltések száma a Gazdasági Versenyhivatal által működtetett árfigyelő oldalon. A honlapot létrehozó munkacsoport már dolgozik a fejlesztéseken, amihez a fogyasztók javaslatait, észrevételeit is felhasználják. Lesz elmenthető bevásárlólista, kalkulátor, valamint fejlesztik az okostelefonokon történő megjelenítést és az árfigyelő térképes funkcióját is - közölte a GVH.

Hirdetés