Címke: Amerika
Hirdetés
Győr+ 2024.07.24.

Elgázoltak egy Trump-szimpatizánst Michiganben

Saját kertjében gázoltak el egy idős férfit az Egyesült Államokban. A sértett egy Trumpot támogató plakátot helyezett el a kertben, a nyomozók szerint az elkövető ezen felbőszült, és quaddal elütötte a nyugdíjast. A férfit kritikus állapotban szállították kórházba. Az elkövető telefonon beismerő vallomást tett, majd önkezével vetett véget az életének.

Győr+ 2024.07.18.

Ha nincs hiba, nincs merénylet – a Trump elleni támadás a szakértő szemével

Hajós István biztonsági szakértő szerint a külső biztosítók hibázhattak a Trump elleni merényletkísérletnél, mivel nem észlelték időben a fenyegetést. A testőrök gyors és szakszerű reakciója viszont megakadályozta a további sérüléseket. Hajós kiemelte, hogy a jövőben a drónok és a mesterséges intelligencia alkalmazása segíthet az ilyen fenyegetések gyorsabb észlelésében és kezelésében.

MTI 2024.07.14.

Nincs arra utaló jel, hogy az elkövetőnek mentális betegsége lett volna

A Donald Trump kampánygyűlésén merényletet elkövető férfi egyedül cselekedett, és egyelőre nem találják nyomát annak, hogy valamilyen mentális betegségben szenvedett volna vagy bármilyen ideológiát követett volna - mondta el vasárnap újságíróknak Christopher Wray, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója.

MTI 2024.07.14.

Alapos és gyors vizsgálatot ígért Joe Biden

Alapos és gyors vizsgálatot ígért a Donald Trump volt elnök elleni merénylettel kapcsolatban Joe Biden amerikai elnök vasárnapi sajtónyilatkozatában, és arra kért mindenkit, ne bocsátkozzon feltételezésekbe a támadás indítékát és a merénylő kötődéseit illetően.

MTI 2024.07.14.

Trump: nem hagyhatjuk, hogy a gonosz győzedelmeskedjen

Soha korábban nem volt annyira fontos, mint most, hogy egységesek, erősek és elszántak maradjunk, és amerikaiként megmutassuk valódi jellemünket - írta Donald Trump vasárnap a Truth Social nevű közösségi oldalon pár órával az ellene elkövetett merénylet után.

MTI 2024.07.14.

Trump elleni merénylet – Helyi férfi volt a támadó

A Donald Trump korábbi amerikai elnökre tüzet nyitó 20 éves férfi nem messze lakott a végzetes szombati kampányesemény helyszínétől, ahol egy résztvevő meghalt, ketten pedig súlyosan megsebesültek.

MTI 2024.07.14.

Donald Trumpot kiengedték a kórházból és folytatja a munkát

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett. Egyben azt is bejelentette, hogy részt vesz pártja jövő heti jelölőgyűlésén.

Hirdetés