Címke: Amerika
Hirdetés
MTI 2023.09.11.

A terrortámadás, amely megrengette Amerikát

Huszonkét éve, 2001. szeptember 11-én, egy keddi napon intézett az al-Kaida nemzetközi iszlamista terrorszervezet támadást az Egyesült Államok ellen. A történelem legvéresebb, mintegy háromezer ember életét követelő merényletsorozata után az Egyesült Államok háborút hirdetett a terrorizmus ellen.

Havassy Kata 2023.07.22.

A háború meteorütközésként térítette el pályájáról a gazdaságot, de a nehezén túl vagyunk

Három év alatt "két meteorral is összeütköztünk": először 2020-ban a Coviddal, amelyet valahogy kivédett az ország és gyorsan visszatért a saját maga számára kijelölt útra, de 2022-ben jött a háború, amely letérítette a pályájáról - jelentette ki Orbán Viktor szombaton Tusnádfürdőn, a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján tartott előadásában.

Győr+ 2023.04.14.

Orbán: a béke oldalán vagyunk és ott is akarunk maradni!

Számos aktuális kérdésre reagált péntek reggel Orbán Viktor a Kossuth Rádió stúdiójában. A Nemzetközi Beruházási Bankból való kilépésről és a plakátkampányról is szólt a Jó reggelt Magyarország! című műsorban a kormányfő, ugyanakkor azt is elárulta, aggasztó merre tart a háború, úgy véli elértük a nukleáris fegyverek határát.

Győr+ 2022.08.17.

Amerikai diplomatát fogadott a polgármester

Amy Hood, az amerikai nagykövetség politikai részlegének helyettes vezetője látogatott szerdán Győrbe. A diplomata több várost felkeresett már az országban, Győrbe pedig mindenképp szeretett volna ellátogatni. A polgármester, dr. Dézsi Csaba András fogadta őt és kíséretét a Városházán. A diplomata a város több évtizedes működésére volt kíváncsi, nagy hangsúllyal az ipar, a gazdaság és az egészségügy szerepére. A polgármester készséggel állt rendelkezésre és elmondta, hogy politikájának fókuszában az áll, hogy meghallgatja az emberek problémáit és véleményét, tehát Győr polgáraival közösen igyekszik építeni a várost.

Hirdetés