Címke: állatvédelem
Hirdetés
Dr. Sík Sándor 2024.07.15.

Utazás házi kedvenceinkkel

A vakáció tervezésekor gondolnunk kell kedvenc háziállatunk elhelyezésére is. Ha szokott helyén nem megoldható az ellátás, panzióban vagy ismerősöknél történő elhelyezés jöhet szóba. Ám napjainkban egyre többen utaznak együtt kedvenceikkel, főként a környező országokba.

Németh Janka 2024.07.08.

Kutyameleg van!

Itt a nyár, nagy a hőség, mindenki próbálja lehűteni magát. Azonban nem csak az embereknek, házi kedvenceiknek is szükségük van árnyékra és hűsre a nagy melegben. Dr. Vigh Márta, a Xantus János Állatkert állatorvosa elmondta, hogy az állattartással kapcsolatban mik a főbb tennivalók kánikula idején.

Németh Janka 2024.07.03.

Madárbarát Ménfőcsanak

Megérkeztek a fecskék, indul az idei fecskeállomány felmérése Győrben és a környező településeken.

Venesz Klaudia 2024.07.02.

Fagyi és pancsolás: így hűsölnek az állatkertben

Akárcsak az embert, az állatokat is megviseli a kánikula. Bár a Xantus János Állatkertben jócskán akad afrikai állat, az ő szervezetüket is megterheli az időjárásváltozás, ezért gondozóik mindent megtesznek a komfortjuk érdekében.

Szerző és fotó: Havassy Anna Katalin 2024.06.24.

Tarka pónik és jótékonyság a Tulipán utcában

Különleges és megható élményben lehetett része azoknak, akik a hétvégén ellátogatott a győri Tulipán utca végén található kis rétre. Itt várta ugyanis az érdeklődőket és barátokat Szakáts Ferenc, a tarka pónik büszke tulajdonosa. Ferit sokan ismerik és szeretik Győrben, állatszeretete, hozzáértése legendás. Ezen a kis találkozón pedig ismét megmutatta azt is: aranyból van a szíve.

Győr+ 2024.06.24.

Kánikulában is körültekintően a kiskedvencekkel

Közös közleményt adott ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, hogy szerdától szombat éjfélig újra életbe lép a harmadfokú hőségriasztás. A saját védelmünk mellett, gondolnunk és cselekednünk kell a környezetünkben élő állatok védelméről is. A részletekről Királyfi Péter számolt be szerkesztőségünknek.

Győr+ 2024.06.20.

A madarakat is fenyegeti a hőguta!

A hőség az állatokat sem kíméli. A Fióka- és Madármentés közösségi oldala hívta fel a figyelmet arra, hogyan kell cselekedni, ha bajba jutott madarat találunk.

Németh Boglárka 2024.06.11.

Ma este új adással jelentkezik a Kifutón túl!

Június 11-én, kedden 20:25 perckor újabb epizóddal érkezik a Kifutón túl! Az első nyári adás igazán frissítő lesz: egy kecskejátszótér, bagolyfiókák és gyönyörű kiskutyák is lesznek az adás témái és szereplői között!

Hirdetés