Hirdetés
Címke: állatvédelem
Hirdetés
Tóth Vivien 2021.09.21.

Vigyázzunk a sünökre ősszel is!

Az őszi kerti munkák során fokozott figyelmet kell szentelnünk a sünök védelmére. A sünik előszeretettel bújnak meg az avarokban, hogy téli álomra szenderülhessenek.

Ihász Nóra 2021.08.16.

A hontalan állatok világnapja

Óriási szükség van az állatvédők munkájára, zsúfoltak a menhelyek, túlnépesedtek a kedvtelésből tartott állatok, s közülük egyre többen kerülnek utcára – többek között ezekre a problémákra szeretné felhívni a figyelmet a hontalan állatok világnapja, melyet 1992 óta, augusztus 16-án tartanak.

Győr+ 2021.07.26.

Komoly probléma Győrben a kóbor macskák létszáma

Magyarországon becslések szerint több mint kétmillió macska él a közterületeken, ebből ezres nagyságrendű a Győrben kolóniákban élő, ami több veszélyt rejt magában, mint gondolnánk.

Németh Boglárka 2021.07.02.

Elkészült az adyvárosi kutyafuttató

Mostanra már mindenhol zárt kerítés és hat kutyajáték is várja a mozgékony ebeket és a gazdikat az adyvárosi kutyafuttatóban. Radnóti Ákos, alpolgármester ma mutatta be a Győrplusznak az elkészült futtatót, amely több ütemben nyerte el végleges formáját.

Zombai-Kovács Ákos 2021.07.01.

A csanakiak is megmenthetik a gorillákat

Mostantól a csanakiak is sokat tehetnek az afrikai gorillák megmentéséért. A városrész is csatlakozott ugyanis a Jane Goodhall Intézet programjához, melynek célja, a majmok élőhelyeinek megvédése, ezáltal pedig az állatok kihalásának megakadályozása. Ménfőcsanakon, négy helyszínen gyűjtik be az elhasználódott mobiltelefonokat, amiket egy csornai üzemben hasznosítanak újra. A bennük lévő koltán nevű anyag bányászata miatt, folyamatosan szűkül a kongói gorillák élettere, a visszagyűjtő akció ezt segíthet megakadályozni.

Földvári Gabriella 2021.06.26.

Egy őszinte mesterség

Erdélyi Tibor ménfőcsanaki méhészmester is megnyitotta műhelyének kapuit a Kézművesek Világnapján, hogy betekintést nyújtson szeretett munkájába és a méhek titokzatos életébe.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat