Címke: albérlet
Hirdetés
Győr+ 2023.11.20.

Októberben sem szálltak le a hullámvasútról az albérletárak

Továbbra is hullámzó teljesítmény jellemzi az albérletpiacot. Októberben az országos átlagos lakbérek 0,4 százalékkal haladták meg az egy hónappal ezelőtti értéket, éves szinten pedig 13 százalékkal kerülnek többe a kiadó lakások. A KSH-ingatlan.com legfrissebb lakbérindexét ismertető elemzésből az is kiderül, hogy november közepére hol, mennyiért lehet kiadó lakást bérelni.

Győr+ 2023.09.08.

Mennyibe kerülnek a Győr-Moson-Sopron vármegyei albérletek? 

Győr-Moson-Sopron vármegyében az országos trendeknek megfelelően nőttek az átlagos lakbérek az elmúlt egy év során - áll az ingatlan.com elemzésében, amely a felsőoktatási tanévet megelőző nyári albérletszezon apropóján bemutatja a vármegyére jellemző átlagos albérletárak változását és ismerteti a legjelentősebb egyetemvárosok bérleti díjait.

Kárpát Zsolt 2023.08.30.

Nincs Győrben olcsó albérlet

Bár a júliusi dráguláshoz képest stagnáltak az albérletek árai augusztusban, Győrben még így is, 160-180 ezer forint az ingatlanok átlagos bérleti díja.

Győr+ 2023.08.08.

Erre figyeljen, ha kiadja a lakását!

A kiadó ingatlanok piacának csúcsszezonja augusztusra és szeptemberre esik, évek óta ilyenkor keresnek a legtöbben bérelhető házat, lakást. A felsőoktatási tanév kezdetével lassan elfogynak a kiadó albérletek, ezért nem árt tisztázni a hosszú távú lakáskiadás szabályait.

Földvári Gabriella 2023.08.01.

Idősekhez és idősotthonokba költöztet be egyetemistákat egy bécsi vállalkozás

Egy bécsi vállalkozás 2015 óta közvetít ki egyetemistákat idősekhez és idősotthonokba. A fiatalok a lakhatásért cserébe vállalják, hogy segítenek a főbérlőiknek. Így az egyetemisták jutányos áron jutnak szálláshoz, az idősek pedig segítséget és társaságot kapnak. Az együttélést szerződés szabályozza.

Ficsór Dávid 2023.07.19.

Pörgős lesz az idei albérletszezon

Pörgős lesz az idei albérletszezon, mondta Híradónknak Balogh László. Az ingatlan.com portál vezető gazdasági szakértője hangsúlyozta, április óta fokozatosan bővül a kínálat.

Győr+ 2023.07.18.

Lakást venni vagy bérelni éri meg jobban az egyetemisták szüleinek?

Elszakadt egymástól a lakáspiac két legnagyobb része. A kiadó lakások iránt növekszik a kereslet, és a bérleti díjak is felfelé ívelnek, miközben az eladó ingatlanoknál még mindig a visszafogottság jellemző. Ezt a kettősséget azonban kihasználhatják azok, akik az egyetemre készülő gyermek lakhatását szeretnék megoldani – közölte az ingatlan.com, amely a cégcsoporthoz tartozó money.hu kalkulációin keresztül ismerteti, hogy mekkora havi törlesztéssel lehet Budapesten és az egyetemvárosokban megvásárolni egy garzonlakást.

Győr+ 2023.06.19.

Fej-fej mellett az albérletárak és az albérletkínálat növekedése

Tovább drágultak az albérletek májusban a KSH-ingatlan.com lakbérindex legfrissebb adatai szerint. Országosan 1,8 százalékos volt az emelkedés, Budapesten pedig 0,6 százalékkal nőttek az albérletárak egy hónap alatt. Éves szinten 15,6 és 16,5 százalékkal mentek feljebb az átlagos bérleti díjak.

Hirdetés