Címke: adóhatóság
Hirdetés
Győr+ 2024.05.21.

Fontos! Éjfélkor lejár a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni. Ma még a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a 1819-es számon ingyenesen hívható NAV Infóvonal (1-es menüpont) 20 óráig, hosszított nyitvatartással várja azokat, akik a tervezettel, bevallással, vagy az 1+1 százalékkal kapcsolatban segítséget kérnek.

Győr+ 2023.08.25.

Az adómentességnek is van határa

Egy ideje már jogszerűtlenül számlázott egy alanyi adómentességet választott egyéni vállalkozó, ami a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) az online érkező adatokból tűnt fel.

Győr+ | Fotó: MTI 2023.03.09.

Automatikusan készülnek az szja-bevallási tervezetek

Már évek óta külön kérés nélkül készíti el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét. A folyamat automatikus, nem kell a kedvezményekre jogosító vagy a munkáltatói, kifizetői igazolásokat beküldeni a NAV-hoz, azt az adózónak kell megőriznie az öt éves elévülési idő végéig.

Győr+ | Illusztráció: O. Jakócs Péter 2023.02.20.

Gátlástalan tűzifa-kereskedőket értek tetten

A NAV folyamatosan figyelemmel kíséri az online felületeket és piactereket, a vizsgálatokban több forrásból származó információk alapján keresi a megrendelési, próbavásárlási lehetőségeket is. Az ellenőrzések célja, hogy felügyeljék az adószámmal rendelkezők adásvételeit, és kiszűrjék az illegálisan értékesítőket. Ezt történt nemrégiben is...

MTI 2022.10.20.

Árstopos élelmiszerekkel csalt egy bűnbanda

Nemzetközi akcióban számolták fel azt a céghálózatot, amely milliárdos kárt okozott árstopos élelmiszerekkel - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Győr+ 2022.10.18.

Hamisítványok a gumiszervizben

A NAV munkatársai internetes hirdetés alapján vizsgálódtak egy Győr-Moson-Sopron megyei gumiszerviznél. A próbavásárolt felnikről nem kaptak nyugtát, a szervizben pedig ezerötszáz különféle hamis terméket találtak. A hamisítványokkal a becslés alapján ötmillió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak.

Hirdetés