Premier League

Akár 50 futballista is megtagadhatja az újrakezdést

Illusztráció: Pixabay
MTI
2020.05.09. 13:26

Az angol Premier League vezetői szerint a labdarúgók közül sokan ellenzik a futballbajnoki idény folytatását, és az újrakezdés helyett a mielőbbi szezonzárást szorgalmazzák.

A Daily Mirror angol lap információi szerint akár 50 futballista – klubonként két-három játékos – azon az állásponton van, hogy az intézkedések ellenére sem biztonságos a visszatérés, és edzésre, valamint mérkőzésre sem tartja alkalmasnak a körülményeket. A lap úgy tudja: a klubok most attól tartanak, hogy ezeknek a játékosoknak a félelme és távolmaradása rendkívül megnehezíti az újrakezdést a PL-ben.    

A bajnoki küzdelmeket a koronavírus-járvány miatt március 13-án függesztették fel, és a klubok jelenleg várakozó állásponton vannak, a folytatást illetően a kormányzat hivatalos igenjére várva. A PL 2019-20-as idényéből 92 meccs van vissza, és az újrakezdésről mielőbb dönteni kell, hogy lejátszható legyen valamennyi mérkőzés.    

Nagy-Britannia a pandémia által leginkább sújtott európai országok egyike, eddig több mint 212 ezer fertőzöttet regisztráltak, a halottak száma meghaladja a 31 ezret.

Kapcsolódó témák: #koronavírus | #labdarúgás |