Szent István király intelmei Imre herceghez


2022-08-20
Pannonhalma
Egyedülálló előadás a Pannonhalmi Főapátságban.
Hirdetés

Idén 19. alkalommal hallhatjuk Szent István király fiához, Imre herceghez írott, és feltehetően bencés szerzetesek által megfogalmazott intelmeit. Az évezredes szöveg minden évben egy neves színész és egy improvizatív zenész tolmácsolásában tárul a közönség elé a Pannonhalmi Főapátság egy-egy impozáns helyszínén.

A hagyományos és modern elemeket ötvöző előadást 2022-ben – a “Megújulás” kulturális évadban – egy a látogatóktól elzárt, különleges helyszín tesz bensőségessé.

Augusztus 20-án Nádasdy Ádám fordítása alapján Bányai Kelemen Barna színművész tolmácsolásában csendülnek fel monostoralapító királyunk „szavai”, melyet Borbély Mihály előadóművész zenei improvizációja kísér.

Részletekért kattintson IDE!

Kapcsolódó témák: #előadás |
Hirdetés
további programok
2022-08-14

Családi nap Gyárvárosban

Rengeteg ajándék, izgalmas feladatok, arcfestés, csillámtetoválás, légvárak, ételek és italok valamint lakossági fórum várják a látogatókat az egész napos programon.

részletek

A Djabe és Steve Hackett koncertje Győrben

A Djaba zenekar és Steve Hackett, a Genesis exgitárosa ad koncertet Győrben, a Richter-teremben. Az augusztus 21-én, 19:30-kor sorra kerülő eseményre 7900-8900 forintba kerülnek a belépők.

részletek