Robbanj be nyár!

P. Csapucha Adrienn Fotó: O. Jakócs Péter
2023.06.09. 11:31

P. Csapucha Adrienn kolléganőnk jegyzete.

Bár június első napjait az eső uralja, a győri programokat, a szervező intézményeket és társulatokat ez sem tántorítja el attól, hogy városunkba csábítsa a színház, a tánc, a zene vagy éppen az olvasás szerető közönséget. Fittyet hányva az időjárásra, ilyen szempontból tagadhatatlanul berobbant a nyár, Győr számos rendezvényével sugallja sokszínűségét és azt, hogy igenis jó győrinek lenni. Ha pedig adott esetben nem vagyunk győriek, akkor azt, hogy mennyire fantasztikus ezekben a hónapokban is felkeresni a vármegyeszékhelyt.

Az előttünk álló hétvégén a drónshow-val fűszerezett nyárnyitó a Quimby zenekarral pezsdíti fel az egyébként is színes kulturális életet, hogy aztán teret adjon a jövő héten kezdődő táncfesztiválnak. Időközben azért olvassunk is kicsit, az Ünnepi Könyvhetet sem érdemes kihagyni, hazai szerzők, új kiadványok vonulnak fel, köztük a Győr+ Média új kötete, ami leleplező és felkavaró egyszerre.

Nehéz felsorolni, mi minden szerepel a naptárban az elkövetkező hetekben, hisz gasztronómia, történelmi kalandok egyaránt várnak ránk, no meg persze világsztárok. Újra Győrben koncertezik ugyanis Steve Hackett és a Djabe zenekar, akik ismét szenzációs repertoárral készülnek.

Mit nekünk eső, gyere nyár, robbanjon be a fesztiválszezon, már nagyon vártuk. Ez Győr, az ezerarcú, mindig vonzó város!

Kapcsolódó cikkeink:

Kapcsolódó témák: #nyár | #programok | #Szemszög |