Győr+ Reggeli

Újra úton – telefonon értük utol a Győri Balett vezetőjét

Fotó: Győr+
Bajzát Zsuzsi
2022.05.24. 13:33

Erdélyben turnézik a Győri Balett. A társulat múlt szerdán kelt útra, május 29-ig pedig 7 helyszínen, nyolc előadáson lépnek fel. Mi épp egy pihenő napon értük utol őket, a vezetőt arról kérdeztük, hogy hogyan tudnak feltöltődni, és mit tartogat számukra még az előttük álló időszak.

Hirdetés

Velekei László Seregi-és Harangozó-díjas, Érdemes művész nagysikerű KODÁLY című darabjának újragondolásával született meg a világhírű zeneszerző munkásságának minden szegletéből hasító Romance című koreográfiája, méltó módon tisztelegve ezzel a magyar zenetudós, zeneoktató és népzenekutató előtt. Az előadás betekintést enged a zeneszerző munkásságának minden részletébe, és felvillantja a magyar népi hagyományok szerepét az egyén és a közösség életében.

“Nagy öröm számunkra, hogy ezt a darabot már 10 éve játszhatjuk, mindig visszahívják, most Erdélyben pedig különösen jó érzés ezzel az előadással kedveskedni a közönségnek” – fogalmazott Velekei László, aki azt is hozzátette, habár van még előttük pár turnéállomás, de fejben már hangolódnak a XVII. Magyar Táncfesztivál és 7. Gyermek Táncfesztiválra.

A Győri Balett vezetőjét Bajzát Zsuzsi, Nagy Roland és Orosz Sanyi kérdezte.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győr+ Rádió | #Győr+Reggel | #Győri Balett | #turné |