Győr+ Reggeli

“Semmi baj! Megyünk tovább!”

Fotó: Csollány Szilveszter Facebook oldala
Bajzát Zsuzsi
2022.04.13. 11:04

Ma lenne 52 éves Csollány Szilveszter, mindenki Szilasa. A magyar olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász koronavírusban hunyt el év elején. A sportolónak nagyon sok jó barátja volt, köztük Sike Tamás, egri borász is, aki a tragédia után teljesítette Szilveszter egyik régi nagy vágyát, megalkotta a Szilas nevű bort, aminek teljes bevételét az egykori világklasszis családjának ajánlotta fel.

Azt mondják nincsenek véletlenek. A nagy találkozások, történjenek bármikor is az életünk során, örökre nyomot hagynak. Egy borkóstoló alkalmával beszélgetett először Tamás és Szilveszter, ennek immáron több, mint 20 éve. Az összhang azonnal kialakult, és ott, az egri borospince egyik asztalánál örök barátság született. Több is volt ez ennél, hiszen idővel Tamás lett Szilas keresztapja, és rengeteg boldog emléken osztoztak az évek során.


A tragédia a Sike családot is letaglózta. Ahogy a borász fogalmazott – ott abban a pillanatban vált egészen biztossá, hogy a Szilas bor mindenképpen palackba kerül. Hosszú előkészítő munka, a sportoló kedvenc borfajtái, egy méltó címke, és egy regisztrációs rendszer elkészülte után piacra is került a különleges fehér bor, amely mára a kis egri családi pincészet egyik húzóterméke lett. Tamás a befolyt összeggel azonban 100%-ban a Csollány családon szeretett volna segíteni, éppen ezért bárki aki vásárol, őket támogatja.


A Sike Pincészet tulajdonosa most is épp fuvarban volt, Győrbe, és Mosonmagyaróvárra is hozott szállítmányt a különleges italból. Személyes történetekről, emlékekről kérdezte őt a mai Győr+Reggeliben Bajzát Zsuzsi, Nagy Roland és Orosz Sanyi.