Neves márkával szerződött le a győri egyetemista motoros

Győr+ Győr+ Rádió
2023.01.30. 18:05

Kovács Bálint a H-Moto Team versenyzője, aki Talmácsi Gábor gyorsaságimotor-versenyző óta először kap gyári szerződést.

A fiatal sportolót hamarosan az Alpha BMW csapatában láthatjuk versenyezni. A 21 éves Bálint a versenyek mellett a győri Széchenyi István Egyetem hallgatójaként a harmadik szemeszterét is teljesítette.

Bálint kisgyermekként kezdett bele a motorozásba. Eleinte a versenyzés nem igazán érdekelte, de később egyre jobban felfigyelt rá. „A nagybátyám nagy rajongó volt. Azt mondta nekem, hogy ha megtanulok két keréken biciklizni, akkor megtanít motorozni. Így kezdődött el a karrierem és az első motorom egy PW50 YAMAHA volt. Később Magyar Kupa versenyeken indultam, majd átkerültem nagypályákra” – mondta Kovács Bálint. Az utcai motorozás kimarad az életéből, saját bevallása szerint, így biztonságosabb, ha csak a pályán ül fel rá.

2021-ben vett részt az első 24 órás versenyén, azóta tagja az Endurance VB-nek és 2023-tól pedig a Német IDM bajnokságnak. „Az Endurance egy hosszútávú versenysorozat, ahol főleg 24 órás versenyekkel lehet találkozni. Ez egy váltóverseny, hárman vannak egy csapatban és 50-60 percenként váltják egymást. Amíg az egyik csapattárs a motoron ül addig a másik kettőnek van ideje pihenni kicsit. Ezzel szemben az IDM egy egyedüli sprintbajnokság, ami általában egy hétvégét ölel fel. Szabadedzésekkel kezdődik, majd időméréssel folytatódik és egy 15-20 perces versenyben csúcsosodik ki a bajnokság” – összegezte Bálint.

A H-Moto Team versenyzőjére 2022-ben az Endurance világbajnokságon figyelt fel a BMW, amely 2023-as szezonra gyári szerződést ajánlott a fiatal magyar motorosnak. Bálint kiemelte, hogy a magyar motorversenyzés, egyre jobb irányba fordul, mert a jó eredmény híre gyorsan terjed. Nagyon kíváncsian várja a BMW-vel való közös munkát, hiszen sokat lehet tanulni és a következő német versenyen induló öt versenyzőből az egyik ő lesz.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #Győr+ Rádió | #Győr+Reggel | #motorsport |