Március 11-én a TÁ-TI-KA Hangszeretgető interaktív programmal várja a gyermekeket

Győr+ | Illusztráció: Marcali Gábor
2023.03.10. 13:37

A Városrész Napok programsorozata március 11-én kezdődik és március 31-ig tart, ennek keretein belül Győr város különböző részeibe viszik el a szórakozás lehetőségét minden korosztály számára. Az első napon Győrszentiván és Likócs lakóit várják majd programokkal, melynek helyszíne a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ lesz.

A Városrész Napokat a győrszentiváni Művelődési Központban kezdik meg, ahol 16:00-kor a gyerekeket is sok szeretettel várja egy interaktív műsorral, a TÁ-TI-KA zenés fejlesztőprogram megálmodója, Varga Ágnes zeneterapeuta, gyógypedagógus és egyetemi tanár.

„Zenében nőttem fel, sok felé elkalandoztam az évek alatt, szeretem a különböző nyelveket és az embereket, így jó ideig ezen és a közgazdászi vonalon haladtam, majd mikor 18 évvel ezelőtt megszületett az első lányom, akkor született meg a TÁ-TI-KA program is. Rengeteget énekeltem és zenéltem a lányomnak és neki varrtam Tá-t és Ti-t is, a két kis tátogó bábot. Először őt szórakoztattam velük, majd egyre több környékbeli kisgyerek csatlakozott be ebbe a körbe” mondta el Varga Ágnes.

A gyermekekkel foglakozó logopédus és zeneterapeuta arra igyekszik tanítani a 18-20-as éveiben járó és az idősebb korosztályokat is, hogy hogyan lehet zenésen tanítani és fejleszteni a gyermekeket, emellett a különböző mentális betegségekkel küzdő embereket. A zene úgy hat a gyermekekre, hogy észre sem veszik, mégis szinte egyből motiváltabbak lesznek tőle, így szavak nélkül, csak a zene alkalmazásával bármilyen korosztályhoz közelebb lehet kerülni.

Nálam lesz Tá ás Ti, akik köszöntik a gyermekeket és adnak egy keretet az előadásnak. A gyermekek számára is ismert gyermekdalokból fogunk többnyire kiindulni és ezt ott a pillanatban felhasználjuk, hogy együtt zenélhessünk és játszhassunk a hangokkal” – fűzte még hozzá Varga Ágnes.

A reggeli műsort itt hallgathatják vissza, ahol Varga Ágnes részletesen beszámol arról, hogy mire is lehet számítani majd március 11-én az interaktív programon: