A nagy melegben a konyhai higiéniai is fontosabb a szokásosnál

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2022.07.04. 15:22

Kovacsics Koksza István rendszeresen szerepel a Győr+ Rádióban is, ezenkívül a Győr+ TV Panír című műsorának is a séfje.

“A húsokat és a tejtermékeket a vásárlás után, amint hazaérünk tegyük hűtőbe, mivel nagyon gyorsan megromlanak. A húsokat ne ugyanabba a zacskóba rakjuk el mint amiben megvettük, cseréljük ki, akár mossuk le” – hívta fel a figyelmet a séf. Különösen a csirkemellnél kell, ugyanis bepárásodik a zacskóban, visszaveri a hőt, lecsapódik a csirkemellre és képes a friss csirkemell 2-3 napon belül megromlani.

“A grillezésnél várjuk meg, hogy elérje a sütőlap vagy a rács a sütő-hőmérsékletet. Ha nem elég meleg a lap, a hús akár sütés közben is megromolhat” – hangsúlyozta Kovacsics Koksza István.

A séffel Bajzát Zsuzsi, Nagy Roland és Orosz Sanyi beszélgetett a Győr+ Reggeli adásában.

Kapcsolódó témák: #gasztronómia | #Győr+ Reggel | #Panír |