Hirdetés
Ünnepi jótékonykodás

Jótékonysági Mikulásfutás Ákosért és Enikőért

Illusztráció: Marcali Gábor
Győr+
2021.11.29. 09:34

Az idei évben, immáron harmadik alkalommal rendezik meg Börcsön a Jótékonysági Mikulásfutást, ez alkalommal a közösség két tagjának, Ákosnak, és Enikőnek segíthetnek a résztvevők.

Hirdetés

A közösség idén júniusban egy emberként kapta fel a fejét a hírre, miszerint a Börcsön élő, 16 éves Takács Ákosnak sürgősségi szívátültetésre van szüksége, szívének mintegy csak 10 százaléka működik. Nyár közepén aztán megtörtént a csoda, Ákosnak találtak donort, megműtötték, jól van, azóta otthonában lábadozik. A fiatal fiút azóta is rendszeresen Pestre kell vinni vizsgálatokra, konzultációkra, rengeteg gyógyszert kell szednie, speciális étrendet tartania, és steril szobát kellet kialakítani, ahova biztonsággal hazahozhatták szülei. Neki, és a családjának is szeretnének segítséget nyújtani a szervezők, hogy a megpróbáltatások ellenére érezzék, hogy nincsenek egyedül.

A másik idei támogatott a szintén börcsi 44 éves Édesanya, Feleség, Kolléganő, és nem utolsó sorban a közösség aktív és elismert tagja, Kiss-Simon Enikő, aki másfél éve hősiesen küzd daganatos betegségével. Börcsön valószínű nincs olyan ember aki ne ismerné őt, hiszen az elmúlt 20 évben aktívan közreműködött a település kulturális életében, rendezvényekben, pályázatokban. Enikő másfél éve kapja a célzott kezeléseket, gyógyszerei, táplálékkiegészítői, a munkából való kiesése, mind-mind nehézséget jelentenek neki és a családjának, nem beszélve a lelki megpróbáltatásokról.

Hirdetés

A futásból és támogatásokból befolyt összeget 50-50 százalékban osztják el Ákos és Enikő között. A rendezvény a Börcsi Faluszépítő és Kulturális Egyesület, és a Börcsi Egészségmegőrző és Rendezvényszervező Egyesület közös szervezésében valósul meg.

Műsorvezetők: Bajzát Zsuzsi, Nagy Roland

likeold
a fb oldalunkat