Hirdetés
Győr+ Rádió

Győri judó sikerek

Fotó: Marcali Gábor
Győr+ Rádió
2022.05.17. 15:21

Három judós, és egy különleges segítő kutya, Gyömbér volt ma a Győr+Rádió stúdiójának vendége. A közel múlt sikereiről, és a következő időszak kihívásairól kérdeztük Gyimes Nikolett edzőt, Fóris Norbert parasportolót, és Sipőcz Richárd többszörös Európa-kupa győztes judóst.

Hirdetés

Norbi egy látássérült fiatalember. Egy olyan fiatal, akinek nem létezik lehetetlen. Legyen szó tanulásról, sportról, vagy az élet egyéb területéről, ő mindig megtalálja a helyét. Jelenleg a harmadik és negyedik diplomáját csinálja, mellette pedig kőkeményen edz a párizsi paralimpiára. Addig azonban van pár lépcsőfok, melyet edzőjével, Gyimes Nikolettel, és a csapatával együtt másznak meg.

Hiszen kell egy csapat még akkor is, ha a judo alapvetően egyéni játék. Sipőcz Richárd többszörös Európa-kupa győztes judós jelenleg a világranglista 16. helyén áll, és a mindennapokban kőkeményen edz azért, hogy legnagyobb álma teljesülhessen. Az eddigi sikerek, és kupák mellé kijár még egy olimpiai érem is. Ezért pedig bármire képes.

Hirdetés

Edzésekről, tervekről, és a közös munka szépségeiről kérdezte a Győr+Reggeli vendégeit Bajzát Zsuzsi, Nagy Roland és Orosz Sanyi.

Kapcsolódó témák: #Győr+ Rádió | #Győr+Reggel | #judo | #sport |
likeold
a fb oldalunkat