Hirdetés

Fergeteges koncertet rendeznek este a víziszínpadon

Fotó: Győr Város hivatalos oldala
Győr+
2022.05.06. 11:51

VízHangok címmel, különleges helyszínen rendeznek ingyenes koncertet ma este Győrben. 20 órától Rockmilady énekel a víziszínpadon, amelyet a Rába-parton, a Petőfi híd és a Rába Kettős híd között hoztak létre. 20:30-tól a Tóth Vera Quartet lép fél, 21:30-től pedig a Hoppáré dalait hallhatják azérdeklődők.

Hirdetés

A Győr+ Reggeliben Orosz Sanyi és Nagy Roland faggatta a koncerttel kapcsolatban Stolcz Zsaklint, a Városháza kommunikációs, szervezés- és marketingosztályának vezető helyettesét.

,,A színpad tegnap este megérkezett, egy hajóval hozták le Budapestről. Nagyon izgultunk, amíg a hajó el nem érte a Rába Kettős hidat. A szakemberek attól féltek, hogy a hajó nem fér át alatta. Természetesen az illetékesek igyekeztek megelőzni, hogy mindez a helyszínen derüljön ki. Ennek érdekében a hajón szerelési munkálatokat végeztek. Szerencsére sikerült mindent megoldani, a hajó biztonságban megérkezett a helyszínre úgy, hogy már hang- és a fénytechnika is biztosított volt rajta” – fogalmazott Stolcz Zsaklin.

Hirdetés

A víziszínpad tradicionális helyszínnek számít Győrben. Rengeteg programra és koncertre került már sor rajta, még a Győri Balett feléppésének is otthont adott.

,,A város azért gondolta úgy, hogy érdemes a víziszínpadra rendezvényt szervezni, mert egy nagyon jó helyszín. Most, hogy újra van víz, lehet hajózni, ezért a víziturizmus újra élhet Győrben. Reméljük, hogy a hajósok is részt vesznek az esti koncerten. A fellépők fantasztikus hangulatot teremtenek majd, reméljük, az időjárás is kegyes lesz hozzánk” – tette hozzá Stolcz Zsaklin.

A ma esti koncert is jelzi, felpezsdült az élet a városban.

,,Folyamatos programok vannak. Ez már a múlt hét végén elkezdődött. Ezzel párhuzamosan a Bartók Tavasz fesztivál is fut Győrben. A cél az, hogy a Rába-partra is visszakerüljön a zenei és kulturális élet. Tervben van, hogy a víziszínpad állandósulhasson. Célunk az is, hogy győri előadóknak biztosítsunk lehetőséget a fellépésre, ezért énekel ma Rockmiladyt és a Hoppáré is az eseményen” – árulta el Stolcz Zsaklin.

Kapcsolódó témák: #koncert | #Kultúra |
likeold
a fb oldalunkat