Hirdetés
Győr+ Rádió

A hőségben az állatainkra is figyeljünk

Fotó: Freepik
Mics Flóra
2022.07.20. 21:03

Vendégünk volt Királyfi Péter, a polgármesteri hivatal állatvédelemmel és állattartással foglalkozó referense, aki hasznos tanácsokkal látta el az állattartókat.

Hirdetés

Harmadfokú hőségriadó van érvényben az országban, amely mind az emberi, mind az állati szervezet számára megterhelő. A szakértő arra kéri a hobbiállattartókat, mindenképpen gondoskodjanak a napi többszöri ivóvízellátásról, valamint árnyékos hely biztosításáról a kiskedvencek épsége érdekében, ezen kívül pedig semmi esetben ne hagyják őket őrizetlenül az autóban.

Kutyák esetében a sétáltatást kora reggeli időben, illetve a késő esti órákban végezzük, mert a felmelegedett aszfalt akár égési sérülést is okozhat. A szakértő szerint a jelenlegi hőségben a kóbor állatokról is szükséges gondoskodni, ne féljünk ivóvizet adni az utcán csavargó macskáknak, kutyáknak sem.

Hirdetés

Amennyiben bármilyen szokatlan tünetet észlel hobbiállatain, például bágyadtságot vagy étvágytalanságot, azonnal forduljon állatorvoshoz – figyelmezteti a gazdákat a szakember.

Királyfi Péterrel Kaszás Kornél beszélgetett.

Kapcsolódó témák: #állattartás | #Győr+ Rádió | #hőség |
likeold
a fb oldalunkat