Csodás autók, cheerleaderek, és amerikai foci Révfaluban

Kárpát Zsolt Fotó: MekliZ Fotó
2023.03.18. 16:48

Győr volt a házigazdája az első Egyetemi Amerikai Futball Bajnokságnak. A Széchenyi István Egyetem focipályáján gyűlt össze az 5 résztvevő csapat. A villámmeccsek mellett többek között pomponlányokban és különleges amerikai autókban is gyönyörködhettek a szurkolók.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség a Magyar Amerikai Futball Szövetséggel közösen ettől az évtől kezdődően szeretné meghonosítani és egyetemi szinten létrehozni a Hungarian University Football League (HUFL) elnevezésű ligát. Ennek az első állomása volt ez a szombati 5 csapatos kupanap Győrben.

„Ezt a bajnokságot a Magyar Amerikai Futball Szövetség írta ki, a célunk ezzel az eseménnyel, hogy megmutassuk, életképes ez a sportág, és abban reménykedünk, hogy a következő években az egyetemeken meghonosodhat ez a bajnokság” – mondta Baldauf Attila főszervező.

A szervező elmondta azt is, próbáltak kedvezni azoknak is, akik még nem ismerik pontosan a szabályokat. Egy meccs 30 percig tartott, az öt résztvevő csapat körmérkőzéseket játszott egymással. Emellett pedig rengeteg egyéb programmal szerették volna a sportág húzóerejét jelentő életérzést kialakítani: voltak pomponlányok, rezesbandák, amerikai autók, sörös játékok és tombola is.

Baldauf Attila, nem csak a mostani rendezvénynek volt a motorja, de ő a Győr Sharks egyik alapembere is. „Egyesületünk a Győr Sharks közel húsz éves, most azonban úgy éreztük, hogy a jelenlegi állóvizet fel kell kavarni. Igyekszünk minden olyan eseményt megragadni, amivel be tudjuk bizonyítani a városnak, hogy ez egy nagyon élvezetes, látványos sport. A klubnál közel 30 egyetemista játékosunk van, közülük szinte mindenki a magyar bajnokságban lép pályára, de természetesen az egyetemi divízióban is fognak játszani.”  

Az első Egyetemi Amerikai Futball Bajnokságra Győr mellett Pécsről, Szegedről, Debrecenből és Budapestről is érkeztek csapatok.

Galéria: MekliZ Fotó

Kapcsolódó témák: #amerikai foci | #bajnokság |