Hirdetés
Győr+
2018.06.26. 10:38

VB-rovat: Horvát-szenya!

Savanykás rozskenyér, füstös sonka, édes olívakrém és hozzá a fanyar bryndza sok sajttal – így kezdem! A horvátok közelebb is vannak hozzánk, az ízlésük sem tér el annyira a miénktől, nézzük meg most az ő konyhájukat!

Hirdetés

Tipikus horvát konyháról ugyan nehezen lehet beszélni, gondolják a nyaralók, de a helyiek azért előrukkolnak a pritulával, struklival, cevapcicivel és még sok sajátos étellel, azonban megfigyelhető a szomszédos országok erős hatása. Ettem már ott töltött paprikát, töltött káposztát és természetesen gulyást is, továbbá baklavát és apfelstrudelt is. Finoman főznek, de véleményem szerint a halételeik és a reggeli szendvicseik a legfinomabbak.

A hal, a tengerparti városkák legfőbb szereplője az étlapon, grillen, bundában, gyorsan sütik mellé sok zöldséggel és finom kenyerekkel. A szendvicsek, amiket kóstoltam pedig picit édeskések, esetleg gyümölccsel vagy olajos magvakkal, olívabogyókkal voltak megspékelve. Ezen variációk egyikét hoztam most el én is nektek, amiben egy különleges olívakrémet találtok majd!

Hirdetés

Bevásárló lista

1 rúd magvas, rozs baguette
10 dkg friss áfonya
10 dkg sonka
10 dkg sajt
10 dkg rukkola
1 db paradicsom
uborka
2 dkg bryndza
vaj

Olívakrém

10 dkg oliva(fekete)
3 dkg dió
1 evőkanál méz
fél lime leve
csipet só

 

 

 

Elkészítés

1- A baguettenek mindkét oldalát megkenjük egy kis vajjal, majd ráhalmozzuk a rukkolát, sonkát, sajtot, zöldségeket.

2- A kenőt elkészítjük: egy robotgépbe beletesszük az ehhez való összes alapanyagot és darabosra, nem pépesre, turmixoljuk! Mozsárban is el lehet készíteni!

3- Megkenjük az olívakrémmel, majd a bryndzával és az áfonyákkal, majd összeborítjuk a két baguettet és már ehetjük is!

 

#SzarkaZsofi


Kövesd Zsófit a Facebook-on is, katt ide!

 

 

 

likeold
a fb oldalunkat