Hirdetés
Győr+
2018.07.03. 11:02

VB-rovat! Francia -szenya!

Kevesebb mint két hét maradt a világbajnokságból, ahol nem csak a pályán fokozódik a feszültség, hanem a szendvicseimben is! Olyan ízek párbajoznak, amelyek önmagukban is megállnák a helyüket.

Hirdetés

Franciaországról elsőként a sajtok, azaz az érlelt sajtok jutnak az eszünkbe, aki pedig követi a francia konyhát a zöldségeket ugyan ilyen fontosnak tartja. Éppen ezért a szenya komoly mennyiséget tartalmaz mindkét halmazból, zöldségekből és sajtokból egyaránt! Az ország konyháját szintén több szomszédos ország hatása érte, ezért rendkívül sokszínű, de ha bárki is a régi rögeszméhez ragaszkodna, miszerint, egy kevésbé ízes, kis adagos konyháról van szó, az továbbra is téved! Adottságai igen gazdagok és mindezt ki is használják, ezért a szendvics sem lóg ki a sorból. Azt javaslom randi, családlátogatás és fogorvos előtt mellőzzük a fogyasztását, ha csak nem szeretnénk minél rövidebb időn beül hazaérni!

 

Hirdetés

 

Bevásárló lista

1 csomag rukkola
4 szelet rozskenyér
100g érlelt sajt (választható)
1 doboz tonhal (olajos)
2-3 szem capri gyümölcs
5 dkg vaj
10 dkg ementáler

 

Saláta

1 szál sárgarépa
fél karalábé
1 evőkanál majonéz
1 evőkanál görög joghurt
1 gerezd zúzott fokhagyma
4-5 csepp citrom

 

Elkészítés

1- A kenyerek mindkét oldalát töltjük, kenjük egyszerre, ebben az esetben is!

2- Elkészítjük a répasalátát: lereszeljük a zöldségeket és összekeverjük a többi hozzávalóval.

3- A vajjal vékonyan megkenjük mindkét felét mindkét kenyérnek, majd ráhalmozzuk a kis összetört rukkolát, az érlelt sajt szeleteket, a tonhalat, a capri gyümölcsöt, és lereszeljük még mindig, mindkét oldalát sajttal- ez fogja majd össze az alapanyagokat sütésnél.

4- A közepére halmozunk egy nagy adagot az elkészített répasalátából, egy gyors mozdulattal összeborítjuk a szendvics két oldalát és kevés vajon, serpenyőben 2-3 percig sütjük mindkét oldalát!

 

#SzarkaZsofi

Kövesd Zsófit a Facebook-on is, katt ide!

 

 

likeold
a fb oldalunkat