Győr+
2018.09.22. 14:47

Tiszta Amerika!

E heti kínálatunkban egy amerikai hangulatú kávézó finomságait ajánljuk önöknek. Az Oldtimer83 Benzinkút, Shop és Kávézó Téten, a Debrecen út 45. szám alatt kínál különleges feltöltődést önnek és autójának!

A benzinkúton az autók is finomsággal töltődhetnek, minőségi, Schwechatról érkező osztrák üzemanyagokkal, az Ehrle autómosóban szépülhetnek, az Oldtimer83 kávézójában pedig speciality minőségű kávét kóstolhatnak nemcsak az autóval érkezők. A Red Lab Coffee a Hungarian Barista Academy saját márkás kávéja, amely mellé Nagy Eszter Creative Chef csodás házi szendvicseiből is választhatnak az éhes vendégek. A kínálatban található tojáskrémes croissant, tiroli, lazacos, padlizsánkrémes szendvics, pulled pork káposztasalátával, valamint melegszendvicsek, amerikai gofri és apró édességek várják a kávézóba érkezőket, mindezt egy különleges hangulatú galériával, amely kincseket rejt. A kultúra is jelen lesz az Oldtimer83 kávézójában, szeptember 23-án vasárnap 16 órakor az Ethno Sanzon együttes színesíti a kávézó hangulatát.

 

Gofri

Hozzávalók 10 darab gofrihoz:

0,5 kg finomliszt

2 dl olaj

3 db tojás

10 dkg cukor

1 csomag sütőpor

1 csipet só

6 dl víz (+hígítás, ha kell)

 

A hozzávalókat összekeverjük közvetlenül sütés előtt. Először a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a tojásokat, végül a folyadékot. A sütés előtt sokáig nem szabad pihentetni a sütőpor miatt, és forró sütőben kell sütni addig, amíg a gofrisütő tetejét könnyedén ismét fel lehet nyitni. A kész gofrit számos variációban tölthetjük, megpakolhatjuk akár gyümölcsökkel, dzsemmel, mogyorókrémmel, vaníliapudinggal, csokoládé- vagy karamellöntettel, fagylalttal, tejszínhabbal.

 

 

Lazacos-bazsalikomos szendvics

 

Hozzávalók:

1 bagett

1 marék bazsalikom

0,5 dl olívaolaj

10 dkg füstölt lazac

10 dkg mozzarella

6 dkg paradicsom

1 marék ruccola

 

A bazsalikomot finomra vágjuk és összekeverjük az olívaolajjal. Rátesszük a lazacot, a felezett paradicsomokat és a mozzarellát, majd grillezzük. A ruccolát frissen tesszük rá, amikor kész, hogy ress maradjon.