Győr+
2018.08.09. 14:09

Spenótos rizstészta pirított gombával

Mindenmentesen is készíthetjük, hiszen ezekből az alapanyagokból csak finom étel születik.

Valójában úgy jött ennek az ételnek az ötelete, hogy hatalmas nagy laska gomba csomagra akadtam az egyik győri piacon. Keveset értek a gombákhoz, de a laskát, a rókagombát és a gyilkos galócát felismerem, így ezek közül szoktam válogatni. Na jó, a galócát még nem főztem meg! Imádom, ha picit vajban megsül, nem fő vagy párolódik, hanem sül a gomba és, hogy még jobban piruljon, mézzel fokoztam az ízeket, na meg az ellentétpárjával, a citrommal. Könnyű, gyors ételre volt gusztusunk, futni mentünk még az este, így megbabonáztuk még tonhallal is a fogást. Jelentem, felpörögtünk, tehát bátran dobják össze a diétázók, energiahiánnyal küszködők és a sportolók is!

 

Bevásárló lista

1 csomag rizstészta
200g spenótpüré
100g mascarpone
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
2 doboz tonhal
1 db citrom
200 g friss gomba
1 evőkanál méz
friss, őrölt bors

 

Elkészítés

1- A tésztát leforrázzuk, hagyjuk megdagadni.

2- A spenótot kevés dinsztelt hagymán megfuttatjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, borsot, mascarponét és pár csepp citromot. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk!

3- A tésztát összeforgatjuk a spenóttal és hagyjuk őket barátkozni, amíg a gomba el nem készül.

4- A gombát 1 evőkanál vajon pirítjuk, közepes lángon 10 percig, majd rácsurgatjuk a mézet, a friss borssal megszórjuk és legvégül a citromlével ízesítjük.

 

Tálalás: A tésztára halmozzuk a tonhalat, esetleg egy buggyantott tojást, édesburgonyát, majd jöhet a pirított gomba, némi sajt és pár kanál mascarpone, ha maradt!

 

 

#SzarkaZsofi

Kövesd Zsófit a Facebook-on is, katt ide!