Győr+
2018.07.27. 11:48

Röpke „málnafalat”

Jött, látott, eltűnt! Vagyis: jött az ötlet, meglátták a vendégek és negyed óra múlva, mintha sosem létezett volna! Ilyen volt az idei első málnakísérletem!

Nem sok málnához jutottam, de Győr szépségei közé tartozik, hogy kiléptem az ajtón és egy néni pár méterre ott üldögélt egy lepedőnyi málnával. Vásárolni indultam, de kértem, hogy tegyen félre egyet, ha visszafelé jövök, elviszem. Így is lett, de hozzá kell tennem, csupán ezért is maradt meg ez az egyetlen doboz. Meglepetés partira készültünk este, így egy könnyen szállítható süti kellett, ami mindenkinek ízlik és látványos is. A szokásos időhiányban szenvedtem, ezért az sem volt mindegy, mennyi idő alatt készül el. Így született meg a kókusztejkrémes málnapite. Alul nagyon édes, vaníliás kókuszkrém, felül pedig a savanykás-rebarbarás málna. Bizony, előkerült a rebarbara is, ami még fűszeresebbé tette a málnát, nem tolakodott, de szép, élénk pink színt varázsolt a raguból.

Mondom, miért is egyél ilyen ragut:

a málnának a vitamíntartalma mellett a színezőanyaga is hasznos szervezetünkre,
sok rostot, pektint tartalmaz,
antibiotikus szedése után és másnaposságra is tökéletes ellenszer,
a rebarbara pedig régóta használják gyógyászati célokra is,
nagy mennyiségben nem ajánlatos fogyasztani, kis mennyiségben azonban a gyomorra, emésztésre, étvágyra észrevehetően jó hatással van.

 


Málnapite

Bevásárló lista

300g málna
1 szál rebarbara
1 cs. vaníliás cukor

Kókuszkrém

150 ml kókusztej
1 evőkanál pudingpor
1 evőkanál vaj
2 evőkanál cukor
fél vaníliarúd kikapart belseje

Pite tészta
120 g vaj
120 g liszt
csipet só

 

Elkészítés

1- A tésztához egy késes robotgépben a hideg vaj kockákat és a lisztet, sót összemixeljük, majd becsomagolva, hűtőben pihentetjük fél órán át.

2- A kókusztejet elkeverem a pudingporral, a cukorral és felforralom. Mikor levettem a tűzről, belekeverem a vajat és hagyom kicsit hűlni.

3- A tésztával gyors mozdulatokkal kibélelünk egy kisebb piteformát (a tészta keményebb, kicsit hagyjuk felengedni, majd belenyomkodjuk a formába apránként). Előmelegített sütőben, 180 fokon 12 percig sütjük.

4- A kihűlt kókuszkrémet beletöltjük a pite tésztába és félretesszük megdermedni. Ezalatt elkészítjük a málnakrémet.

5- A málnát, a rebarbarát és a cukrot egy serpenyőbe összeforraljuk és miután kihűlt, ráhalmozzuk a kókuszkrém tetejére. Egy óra múlva szeletelhetjük a süteményt.

 

 

#SzarkaZsofi

Kövesd Zsófit a Facebook-on is, katt ide!