Győr+
2018.06.05. 11:17

Reszkető szerelem

Elképzelni sem tudom miért, de országunkon kívül szinte mindenhol hatalmas mennyiségben fogy a gyümölcs zselé. Különböző ízesítésűek és színűek, de mivel a piros a legkelendőbb, ezért most ezt készítettem el egészséges verzióban!

Kanállal mint a joghurtot, úgy falatozzák, ami nem is csoda, hiszen leginkább joghurtos vagy pudingos pohárban is árulják, engem is megtévesztett. Szerintem nem a legjobb édesség, de a fogyókúrázók nagy mentsvára. El lehet készíteni édesítőszerrel, kalóriát alig tartalmaz, főként, hogy a gyümölcs levéből, aromájából, zseléből és vízből készül. Az eperrengeteg adott ehhez ihletet, hogy elraktározzam ilyen formában is az epret. Fagyasztható, sokáig eláll és dekorálhatunk vele bármit: egy pohár limonádét, egy rozé fröccsöt, reggeli natúr joghurtot, egy sajttortát díszítve, arról nem is beszélve, hogy gyerekeknek, osztálykirándulásra baromi menő a gumicukor mellett!

 


Bevásárlólista

2 csomag piros tortazselé
10 dkg friss eperrengeteg
fél citrom leve
1 evőkanál cukor

Elkészítés

1- Az epret összeturmixolom hidegen, egy kis lábasba öntöm és összekeverem a két csomag tortazselével, cukorral és citromlével.

2- Felforralom, 10 másodpercig hagyom gyöngyözni és az előkészített műanyag vagy szilikon jégtartót, műanyagtálat, kimosott joghurtot poharakat vízzel átöblítem és azonnal beletöltöm.

3- Lefóliázva, minimum 4 órán át vagy egy éjszakán át pihentetem a hűtőben.

 

Bármilyen gyümölcsöt összeturmixolhatunk, zselésíthetünk és formába önthetünk, minél több színben van, annál vagányabb!


Szeretnél még több epres finomságot?
Az epres túrókockáért kattints ide, ha pedig eperhabos tejberizsre vágysz, ide kattintva olvashatod a receptet, míg az eperlekvár titkát itt találod!

#SzarkaZsofi

Kövesd Zsófit a Facebook-on is, katt ide!