Győr+
2018.02.13. 12:34

Recept a szkeptikus Valentin – napozóknak

Fültanúja voltam egy beszélgetésnek, ahol a szerelmespár egészen más véleményen volt a Valentin-nap ünnepét illetően. Érdekes konklúzió született!

Délután 5 óra, csendélet, két kávéscsészével:

– Drágám, holnapután Valentin- nap! Katika, Juci éppen mesélte, hogy már lefoglalták az éttermet aznap estére a férjükkel. Mi mit csinálunk Valentin- napon?
– Nálunk nincs Valentin- nap, Drágám! Ez egy amcsi dolog, a magyaroknál ez soha sem volt szokás, én nem is ismerek ilyet. Én csak Bálint napról tudok, ami aznap van. Viszont, mi azt sem ünnepeljük, mivel a mi családunkban nincsen Bálint, ha jól tudom! …vagy Te az vagy?”

 

A válasz már nem volt érthető a feleség részéről, hiszen hiába reagált volna durcásan az elutasításra, hahotázásba kezdtek mindketten és inkább rendeltek két sütit.

Ennek ellenére bármelyik reggel, titokban a zsebbe, táskába vagy csak a reggeli kávé mellé mindig jól jön egy kis édes hízelgés!

 

Csokis-epres keksz

 

Bevásárló lista

– 170g olvasztott vaj

– 150g kristálycukor

– 2 kiskanál vaníliaaroma

– 1 egész tojás + 1 sárgája

– 280g búzaliszt

– 150g csokoládé

– szárított/fagyasztott eper

 

Elkészítés

1. Az olvasztott vajat egy tálba tesszük és elkeverjük benne a cukrot.

2. Hozzáadjuk a vaníliát, csipet sót, búzalisztet, amit alaposan összedolgozunk, majd a csoki darabokat is belekeverjük.

 

 

3. Szívecske alakú tortaformába vagy szilikonformába kézzel beleformázzuk, az epreket ekkor tesszük csak a tetejére.

 

 

4. Nem veszíti el alakját, így forma nélkül is bármilyen alakzatot készíthetünk.

5. A 180 fokos, előmelegítet sütőben 10-12 percig sütjük.

Hagyjuk kihűlni a tepsiben, mert melegen könnyen törik, hidegen viszont ropogós, de csomagolható! Mindenesetre, ha másra nem is, tökéletes keksz receptnek jó lesz egy szimpla szombatra is!

 

 

 

#szarkazsófi