Győr+
2018.09.03. 11:56

Párpercesek kezdőknek!– Szilva Baileys

Hétvégi ínyencség vegánoknak is, akik valami nagyon extravagáns ízre vágynak, esetleg alkoholos formában is!

Az alkohol csupán egy bónusz benne, amit akár el is hagyhatunk, de mégis egészségesebb formába töltjük, mintha esetleg egy vodkanarancsot vagy egy gintonicot fogyasztanánk. A kerti partik sztárja lett nálunk ez a fogás, a csajos esti beszélgetésekről nem is beszélve, hiszen édes, krémes és persze bódító is. A legpraktikusabb része, hogy sokáig, díszüvegben eltartható, ajándékozható, mindenki fogyaszthatja, még gyerekek is, ha mindenkinek poharanként adagoljuk hozzá a kívánt alkoholmennyiséget! Mivel főzött „krém” és tejet sem tartalmaz, ezért nem kell tartanunk attól, hogy megromlana melegben, a napon.

 

 

Bevásárló lista

0.5 kg szilva(magozott)
150 ml whisky vagy konyak
1 kiskanál fahéj
200 ml kókusztej
édesítőszer ízlés szerint
csipet só
fél citrom leve

 

 

Elkészítés

1- A szilvákat felnégyelve feltesszük főni 1 dl vízzel, fahéjjal és az édesítőszerrel.

2- Hagyjuk, hogy a szilvák, kb. 20 perc alatt teljes szétfőjenek és picit lesüljenek, így oldódnak ki a héjában való ízek is.

3- Felöntjük újabb vízzel, felforraljuk és beleöntjük a turmixgépbe, hozzáadjuk a kókusztejet és 2 evőkanálnyi friss citromlevet.

4- Összeturmixoljuk alaposan, 4-5 percen keresztül. Lehűtjük, hűtőbe tesszük, majd jégkockákra töltjük egy kis alkohollal.

 

 

#SzarkaZsófi

Kövesd Zsófit a Facebookon is!