Győr+
2018.08.22. 17:19

Párpercesek kezdőknek! Sült kukorica fokhagymás kenővel

Villámgyors, pár hozzávalós receptek találhatóak majd a legújabb cikksorozatunkban, amihez a minimális tudás és tehetség sem kell a konyhában, csupán a túlélési ösztön!

Való igaz, hogy némi közvélemény kutatás után jött az ötletem, hogy az abszolút kezdőknek is szívesen adnék pár tippet, ha éppen bajban vannak egy szombat délben vagy csak kikapcsolnának egy kis főzőcskével. Rengeteg idén a gyümölcs és zöldség, ezért sok szezonális recept kínálkozik majd, a szűkölködést inkább télre hagyom, amikor tényleg abból főzünk, ami a veremben van.

Néhány jó tanács kezdőknek, amivel talán hosszú távra is bent maradnak a konyhában és nem megy el a kedvük egy életre a főzéstől. Soha ne hívj új receptnél vendégeket, csupán egy kedves partnert, akivel jót nevettek, ha éppen mégsem sikerült ihattok helyette egy pohár bort! A stresszt kell kiiktatni és az idő sürgetését is, mivel alapvetően a főzés kikapcsolódás, pici alkotás, aminek nincs nagy tétje, hiszen enni zsíros kenyeret is tudunk. Mindig bevásárló listával vagy egy jó screen shoottal induljunk el! Készítsük elő az alapanyagokat, használati eszközöket és ne mosogassunk főzés közben! Ne essünk kétségbe, ha valami hiányzik, gondoljuk újra, bátran használjuk a fantáziánkat!

A legfontosabb szerintem pedig, hogy egyedül legyünk, este főzzünk vagy reggel, amikor mindenkinek dolga van már és szabad a konyha, így válik kedves lehetőséggé egy étel elkészítése, legyen szó egy 20 perces risottoról vagy akár egy 3 órás töltött káposztáról.

 

 

 

Sült kukorica fokhagymás kenővel

 

Bevásárló lista

4 cső kukorica
1 grillező felület
alufólia

Pác

1 kiskanál méz
1 kiskanál só
2 evőkanál olvasztott vaj

Kenő

200 ml görög joghurt
1 gerezd reszelt fokhagyma
3-4 szál petrezselyem
5-6 tekerés friss bors
fél kiskanál só
fél citrom leve

 

 

 

Elkészítés

1- Összekeverjük a pác hozzávalóit egy kis tálkában és egy ecsetelővel bekenjünk a meghámozott kukoricáink minden szemét.

2- Betekerjük egyesével egy alufóliába őket.

3- Rátesszük a grillre, így fóliástul egészben mindet, amennyiben nincs grillezőnk, egy nagy serpenyőbe vagy sütőbe is betehetjük. Mindenhol 20 percig sütjük, néha megforgatva.

4- Összekeverjük a kenő hozzávalót is és a sült kukoricákhoz tálaljuk!

 

Tipp: Grillezésnél, délutáni uzsonnára vagy sült húsok mellé tökéletes bravúr, amit nem lehet elrontani!


#SzarkaZsófi

Kövesd Zsófit a Facebookon is!