Győr+
2018.09.16. 19:19

Párpercesek kezdőknek! – Céklasaláta és desszert

Egy tapas tál izgalmas eleme a borozáshoz, ami mellé olíva bogyók, sajtok és rozskenyér jöhet még! Ez a saláta recept édes, sós, fanyar, krémes és ropogós egyben!

Pár hozzávalóból és egy ötletből születnek meg a legjobb fogások. Így történt ez akkor is, amikor megkóstoltam az egyik kísérleti fázisban lévő, cékla alapú desszertemet nyersen. Akkor jöttem rá, hogy eszegethető ez egy film mellett, egy pohár bor mellett és nyersen talán még jobb, mintha megsütöttem volna. A cékla-alma páros alapvetően is nyerő, de ha savanykás gyümölccsel, egressel vagy szőlővel esszük, desszertjellegű. Viszont, ha sok ízű salátaként vágyunk éppen rá egy frissen sült csirke, magvak, vagy egy fűszeres tarja mellé, akkor egészítsük ki sajtokkal, túróval.

 

 

Bevásárló lista

1 db nagy cékla

2 közepes alma

10 dkg brindza (juhtúró)

2 evőkanál görög joghurt

csipet só, frissen őrölt bors

fél citrom

1 kiskanál méz

 

 

Elkészítés

1- Hámozzuk meg és reszeljük le a céklát és az almát egy tálba.

2- Facsarjuk rá a citromlevet, majd fél kiskanál sóval hintsük meg és alaposan keverjük össze.

3- Egy másik tálba keverjük ki a brindzát a joghurttal, csipet sóval, esetleg friss borssal és egy pohárba kezdjük rétegezni a salátával.

4- A tetejére kerüljön a túró és arra rá csurgassunk a mézből.

 

 

Tipp: Diétázók soványabb joghurttal és méz nélkül készítsék, de vacsorára főtt tojással, tonhallal maga a csoda!

 

#SzarkaZsófi

Kövesd Zsófit a Facebookon is!