Hirdetés
Győr+
2018.03.08. 12:36

Nőnapi üdvözlet a konyhából

Kedves hölgytársaim, ne legyünk szégyenlősek, bátran köszöntsük fel magunkat egy giccses édességgel, amiben áfonya és pisztácia van! Gyorsan elkészül, így van időnk fogadni a sok-sok köszöntést is!

Hirdetés

Kétség nem fér hozzá, hogy miért is van a nőknek külön egy napjuk, amikor ünnepelhetnek bennünket és akár mi magunkat is! Azonban a feminista hangulatú kijelentéseket én sem szeretem és különös ellenszenvet is ébresztenek bennem, hiszen az nem más mint egy hangos segélykiáltás, hogy valami nincs rendben, de csupán, mint emberrel. Ugyanis az igazi férfiak számára a nők szerepe teljesen evidens a társadalomban, bizonygatás nélkül is. Életet adunk, otthont, nyugalmat biztosítunk, a mi feladatunk a család fogalmának gyakorlati és eszmei  kitöltése. Amiről pedig a legnehezebb gondoskodni, kisfiúk, nagyfiúk, írók, költők, politikusok, városok és országok idoljának és bájának lenni! Hiszen, egyfajta bálvány szerepet kaptunk, akik olykor a fejeket, és akár egy országot irányító nyakak vagyunk, vagy éppen egy anya, akinek minden mozdulata befolyásolja majd egyszer a gyermeke énjét és életét! Ennek bizony meg kell felelni, ha nem is tökéletesen,de arra törekedni! Pár feladat felsorolása is elegendő, hát még a valóság feltárása ahhoz, hogy ne keljen nekünk bizonygatnunk semmit, csak mosolyogni, egy élénk rúzst feltenni és ezen a napon egy hatalmas rózsaszín sütit megenni!

 

Hirdetés

 

 

Bevásárló lista

3 db tojás (’L’)

3 evőkanál zabliszt

3 evőkanál eritrit  (szilárd édesítőszer)

15 dkg áfonya

1 csomag pisztáciás puding

3 dl tej

2 evőkanál vaj

pár csepp citromlé

1,5 lap zselatin

 

 

Elkészítés

1- A piskótát megsütjük, azaz a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját felverjük 2 ek eritrittel és a liszttel, a fehérjét pedig egy csipet sóval, majd egymásba forgatjuk.

2- A sütőt 100 fokra előmelegítjük, 20 percet sütjük a piskótát, viszont 10 perc után 170 fokra emeljük a hőfokot.

3- A pudingport megfőzzük egy kevés cukorral, a 3 dl tejjel, mikor készen van, hozzáadunk 1 ek vajat és langyosra hűtjük.

4- Az áfonyát összeturmixoljuk és felforraljuk, mikor levettük a tűzről hozzáadjuk a lapzselatinokat és simára keverjük, majd 2 órán át hűtjük.

5- A piskótát még melegen feltekerjük, majd ha kihűlt, töltjük. Először a pudinggal, majd a felszeletelt áfonyazselével.

6- A másik felét az áfonyazselének egy evőkanál vajjal kikeverjük, hogy rusztikus legyen és bevonjuk a tekercs külsejét.

7- Egy órán át, hideg helyen pihentetjük és szeleteljük!

 

Nőnek lenni jó!

 

#SzarkaZsófi

 

likeold
a fb oldalunkat