Húsvét-on! A KFC- káposztasaláta eredeti receptje
Titkosították a receptúrát, de mint az ismeretes, amit egy embernél többen tudnak, az már nem marad titokban! Megtaláltam, elkészítettem, de egy kis csavarral!
A főtt sonka, a sültek és a szendvicsek legjobb barátja, de szükség van a menüsorban egy üdítő pontra is! Nem volnék nagy rajongója a híres gyorséttermeknek, de azért van a menüsorukban egy-két fogás, amivel még a szkeptikusokat is be – és visszacsalogatják! Ilyen a forró pite, ha éppen piros töltelék van benne , a műanyag édes-savanyú szósz és végül a híres káposztasaláta. Utóbbi összetevőit sem nehéz kitalálni, de mégis csak kellett a bizonyosság arról, hogy a sok-sok cukor mellett, mitől olyan édes. Van benne még valami, ami a jellegzetes ízét adja. Meg is találtam és bizony pont olyan ízű lett, amilyenre számítottunk. Húsvét gyanánt azonban lilakáposztából készült, hogy csinosabb legyen a sonka mellett!
Hozzávalók:
2 ½ evőkanál tárkonyecet
3 ½ evőkanál olaj (semleges ízű)
¼ csésze finomra vágott hagyma
1 ½ csésze Miracle Whip (light majonéz)
120 ml kristálycukor
1 közepes sárgarépa
1 fej közepes méretű lilakáposzta
Elkészítés
1- A káposztát és a répát lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot és állni hagyjuk 10 percig.
2- Külön tálikóba összekeverjük a szószhoz az ecetet, a majonézt, az olajat és a hagymát, majd hozzáadjuk a lereszelt káposztához és egy éjszakán át, letakarva, hűvös helyen pihentetjük.