Győr+
2018.06.23. 15:38

Húsmentes napot a hétre!

Pénztárca és gyomorkímélő menü egy napra a hétből, amit előre kiválasztunk és sok zöldségből, kis sajtokkal, fűszerekkel és némi körettel elkészítünk, jó döntés!

Rengeteg befőtt sorakozik, hogy feltegyem a polca és minden helyre lassan szükség lesz, így jutott eszembe, hogy egy kukorica és egy bab konzervet felhasználok. Lassan jönnek a frissek, legközelebb abból dolgozom, de azért télen is szeretem elkészíteni a zöldséges fogásokat, azokhoz pedig jól jönnek a konzerváltak is. Köretnek bulgur, amit kevesen tudnak jól elkészíteni, hiszen finom kis gyöngyök, de nagyon szárazak és ízetlenek is maradnak, ha nem figyelünk oda. Éppen ezért egészségesen, de szaftosra készítettem, mert rengeteg rostot tartalmaz, olyannyira, hogy egy csészényi a napi rost szükségletünk 25%-át fedezi.

Nyáron hatalmas a hőség, a húst pedig jobbára estére kívánjuk meg, tehát ebédre ez a kis könnyed, gyors vega kaja, pont ideális is!

 

Bevásárló lista

Bulgurhoz:

300g bulgur

2 fej paradicsom

1 kis fej hagyma

2 evőkanál olíva olaj

1 gerezd fokhagyma

1 konzerv kukorica

friss bazsalikom (elhagyható)

só, bors

 

 

Vega fasírt

20 dkg főtt brokkoli

1 konzerv bab

10 dkg reszelt sajt

2 db tojás

1 kiskanál őrölt bors

1 kiskanál só

2 evőkanál búzadara

1 zúzott fokhagyma

 

 

Elkészítés

 

1- A fasírthoz a babokat ketté vagy apróbbra vágjuk és mindent összekeverünk vele, hagyjuk állni 10 percig, hogy a dara megdagadjon.

2- Két-három evőkanál olíva olajban vagy kókuszzsírban ropogósra sütjük mindkét odalát!

3- A bulgurhoz a hagymát megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, friss bazsalikomot, a fokhagymát és lecsósra főzzük 10 perc alatt.

4-A bulgurt leforrázzuk egy külön tálban 2x annyi forró vízzel, hagyjuk, hogy megdagadjon, megfőjön.

5- Hozzákeverjük a lecsós alaphoz, 2-3 perc alatt összefőzzük és tálalunk.

 

#SzarkaZsofi

 

Kövesd Zsófit a Facebook-on is, katt ide!