Győr+
2018.11.04. 16:14

Győr+ Konyha – Lisztmentes „mafla” túrópite

A legzamatosabb túrós pite, amit valaha ettem és bevallom, a klasszikus rétesbe is így keverem be a tölteléket, hogy ne legyen soha, egy morzsájánál sem száraz.

A túró, citrom, vanília határozottan az egyik legkedveltebb kombinációim egyike, mert szaftos, illatos és mert túró rajongó vagyok. Anyukám rizsfelfújtját is azért szeretem annyira, mert a rizs szemek annyira könnyedek benne, mintha túró volna, e mellett sok vaníliával és citrommal keveri ki a tésztáját. A kettőt próbáltam kicsit ötvözni, de fontos szempont volt, hogy csupán hétköznapi csemege maradjon, azaz semmi liszt, semmi cukor a nassolnivalóba, azt esetleg majd következő hétvégén.

Éppen ezért reszelt almával dúsítottam a tölteléket, ami a titka, és amitől ennyire omlós, lucskos, ahogy nálunk mondják „mafla” legyen. Amennyiben egy leveles tésztába töltöd vagy rétest nyújtasz, akkor is reszelj bele nyugodtan egy almát, mert töltés közben sűríti a masszát, sülés közben pedig szaftossá teszi.

 

 

Bevásárló lista

250g túró

3 db tojás

150ml kókusztej

1 ek pudinpor

1 alma lereszelve

1kk vanília aroma

1 citrom reszelt héja+leve

édesítőszer ízlés szerint/esetleg mazsola, mák

5dkg vaj/vagy 2 ek kókuszzsír

 

Elkészítés

1- Amennyiben időd engedi verd fel a tojásfehérjét külön és a végén ezt keverd hozzá, így még könnyebb, de én e nélkül, csupán egy tálban, összekevertem alaposan mindent.

2- Sütőpapírral bélelt tepsibe töltöttem, majd 180 fokos sütőben 50 percig sütöttem.

3- Akkor tudom, hogy biztosan készen van, ha a közepe már szilárd a süteménynek. Langyosan tálalom egy kis cukormentes lekvárral.

 

#SzarkaZsófi

Kövesd Zsófit a Facebookon is!