Győr+
2018.08.02. 17:08

Csupa zöldség

Huszár Eszter és Balogh Lilla segítségével készült eheti kínálatunk, amelyek egyszerűek, de nagyszerűek. Könnyű, de különleges ízvilágú ivólé, gyorsan elkészíthető, de tartalmas szendvics, és üdítő krémleves. Az eredmény magáért beszél: igazi nyári finomságok, kitűnő ötletek és nem megszokott ízek kavalkádja.

A tulajdonos korábban a szomszéd üzlethelyiségben kávézót üzemeltetett. Idővel úgy érezte a hely kinőtte magát és jó vendéglátós révén szeretett volna vendégeinek többet, különlegesebbet nyújtani. Úgy döntött Zacc név alatt, új, kibővített, egészséges étel- és italkínálattal, a megszokott jó kávéval és vendégszeretettel, megújult helyen várja régi és leendő vendégeit. Győr egyik speciality kávézójaként a klasszikus sütemények mellett, vegán és paleo édességek kedvelői is találnak a fogukra valót. Szendvicsek, tojásételek, levesek, sós és édes joghurtok, smoothie-k várják a megpihenni vágyókat.

 

 

Uborkás-mangós smoothie

 

1 db kígyóuborka

2 db érett mangó

2 dl frissen facsart narancslé

 

Az uborkát felaprítom, a kockázott mangóval és a narancslével összeturmixolom.

 

 

Omlettes bagett, avagy 2 az egyben

Huszár Eszter

 

egy marék aprított újhagyma

egy marék kockázott paprika

3 szelet bacon

3 db tojás

egy ek cottage cheese (elhagyható)

egy ek reszelt sajt

só, bors

 

 

A bacont apróra darabolom és kevés olajon az újhagymával és a paprikával kicsit megpirítom.

A tojásokat felverem, belekeverem a kétféle sajtot és sózás után a hagymás-baconos pirított „cuccra” öntöm. Várom, hogy a tojás kicsit összesüljön, akkor picit megborsozom és félbe hajtva a bagettbe töltöm.

 

 

Sültpaprika-krémleves

Balogh Lilla

 

1 csomag újhagyma

50 g bacon

500 g kápia paprika

egy tk folyékony füst

só, bors

100 g vaj

 

1 bagett

1 doboz cottage cheese

 

 

Az újhagyma fehér részeit felkarikázva az aprított baconnel együtt lepirítom. A paprikákat kicsumázom és fél paprika kivételével (ezt félreteszem) a többit felaprítva a hagymához adom.

A paprikás alapot sózom, borsozom, hozzáadom az egy teáskanál füstöt és annyi vízzel felöntöm, hogy az egészet ellepje. Amikor a paprikák puhára főttek, az egészet vajjal krémesre turmixolom.

Utána kissé hígítom és szükség esetén sózom.

A bagettből vékony szeleteket vágok, amelyeket lepirítok. A félretett fél kápiát felkockázom és a cottage cheese-zel összekeverve a bagettre halmozom. A levest a bagettel kínálom.

 

#CreativeChef