Csupa zöldség
Huszár Eszter és Balogh Lilla segítségével készült eheti kínálatunk, amelyek egyszerűek, de nagyszerűek. Könnyű, de különleges ízvilágú ivólé, gyorsan elkészíthető, de tartalmas szendvics, és üdítő krémleves. Az eredmény magáért beszél: igazi nyári finomságok, kitűnő ötletek és nem megszokott ízek kavalkádja.
A tulajdonos korábban a szomszéd üzlethelyiségben kávézót üzemeltetett. Idővel úgy érezte a hely kinőtte magát és jó vendéglátós révén szeretett volna vendégeinek többet, különlegesebbet nyújtani. Úgy döntött Zacc név alatt, új, kibővített, egészséges étel- és italkínálattal, a megszokott jó kávéval és vendégszeretettel, megújult helyen várja régi és leendő vendégeit. Győr egyik speciality kávézójaként a klasszikus sütemények mellett, vegán és paleo édességek kedvelői is találnak a fogukra valót. Szendvicsek, tojásételek, levesek, sós és édes joghurtok, smoothie-k várják a megpihenni vágyókat.
Uborkás-mangós smoothie
1 db kígyóuborka
2 db érett mangó
2 dl frissen facsart narancslé
Az uborkát felaprítom, a kockázott mangóval és a narancslével összeturmixolom.
Omlettes bagett, avagy 2 az egyben
Huszár Eszter
egy marék aprított újhagyma
egy marék kockázott paprika
3 szelet bacon
3 db tojás
egy ek cottage cheese (elhagyható)
egy ek reszelt sajt
só, bors
A bacont apróra darabolom és kevés olajon az újhagymával és a paprikával kicsit megpirítom.
A tojásokat felverem, belekeverem a kétféle sajtot és sózás után a hagymás-baconos pirított „cuccra” öntöm. Várom, hogy a tojás kicsit összesüljön, akkor picit megborsozom és félbe hajtva a bagettbe töltöm.
Sültpaprika-krémleves
Balogh Lilla
1 csomag újhagyma
50 g bacon
500 g kápia paprika
egy tk folyékony füst
só, bors
100 g vaj
1 bagett
1 doboz cottage cheese
Az újhagyma fehér részeit felkarikázva az aprított baconnel együtt lepirítom. A paprikákat kicsumázom és fél paprika kivételével (ezt félreteszem) a többit felaprítva a hagymához adom.
A paprikás alapot sózom, borsozom, hozzáadom az egy teáskanál füstöt és annyi vízzel felöntöm, hogy az egészet ellepje. Amikor a paprikák puhára főttek, az egészet vajjal krémesre turmixolom.
Utána kissé hígítom és szükség esetén sózom.
A bagettből vékony szeleteket vágok, amelyeket lepirítok. A félretett fél kápiát felkockázom és a cottage cheese-zel összekeverve a bagettre halmozom. A levest a bagettel kínálom.
#CreativeChef