Győr+
2018.06.13. 17:31

Bűntelen vacsora

Friss zöldségekből egészséges vacsorát készíteni, pontosan 3 perc alatt, ami finom is: nagy mennyiségű boldogsághormont szabadít fel!

Amikor a kosaramban egymás mellé került az avokádó, a paradicsom és a citrom, már akkor tudtam, mi lesz belőle, csak szereznem kellett hozzá egy jó kis kenyeret, amire az elképzelést ráhalmozom. Rengeteg avokádót eszünk, de nagyon odafigyelek, hogy jót válasszak ki. Ne legyen túl puha, hiába is csábulunk el a képzeletbeli krémességétől, és túl kemény se! A jó avokádó ismertető jegye, hogy közepesen puha, azaz nem marad ott az ujjad nyoma, ha megnyomod a héján keresztül! Ebből az állagból lehet dolgozni, akár egy brownieban is, bizony csokival is isteni, de az én kedvencem a tonhalas variáció! A kettő együtt hihetetlen vitalitást ad a szervezetnek és nem utolsó sorban az agyunknak, így reggelire, kiváló kezdés és energiabevitel, akik pedig este is dolgoznak, azoknak szintén erőt ad a folytatáshoz, ráadásul kalóriaszegényen. Így született meg ez a recept is, hogy mit lehet enni este, ami finom, diétás és a szemeimet nyitva tartja. Jó ötlet volt, ezért kétnaponta készítem, amíg még friss zöldségekből tehetem mindezt!

 

 

Bevásárló lista

1 konzerv tonhal (sós lében)
2 közepes, érett paradicsom
1 avokádó
fél citrom leve
4-5 levél friss bazsalikom
01 mozzarella (light)
4-5 tekerésnyi friss bors (3szem)

2 evőkanál olíva olaj
volkorn kenyér (light)

 

Elkészítés

 

1- Minden esetben az öntetet készítem el, ahogy itt is: a citromlét, sót, borsot, olajat és bazsalikomot egy mozsárban, vagy kis tálban összetörjük, keverjük.

2- Hozzáadjuk a felkockázott avokádót, paradicsomot, mozzarellát, alaposan összekeverjük az öntettel.

3- A tonhalat csak a legvégén keverjük bele, hogy ne törjön össze.

4- A kenyerek alját én megkentem sovány natúr joghurttal, de ez elhagyható, a lényeg, hogy a ráhalmozzuk a ragunkat és élvezzük az ízorgiát!

 

Jó étvágyat!

#SzarkaZsofi

Kövesd Zsófit a Facebook-on is, katt ide!