Hirdetés
Győr+
2018.03.04. 17:48

Ami marad, harag!

A bőséges vasárnapi ebédből nem kell semmit sem kidobnunk, minden szalonnapörcöt fel lehet használni és egy új finomságot készíteni belőle! csupán egy jó ötlet kell!

Hirdetés

Hosszú története ugyan nincs ennek az ételnek és különös dolgok sem veszik körül, csupán annyi, hogy meguntam a pástétom, a brassói és a fasírt készítését a maradék húsokból –akármennyire is jó volt – így inkább most tésztába töltöttem. Salátával vagy sült édes burgonyával, esetleg, ha kihűlt, hidegen tálalhatjuk, felszeletelve. Nem terveztem ennyire diétásra az ételt, de zsiradékot is alig használtam és csupa egészséges alapanyagból készült. Ennek ellenére fel lehet turbózni kolbásszal, gorgonzolával, aszalt paradicsommal és még több zöldséggel, a lényeg, hogy mindent apróra vágjunk!

 

Hirdetés

 

Tejszínes spenótos szelet

Bevásárló lista

• 20 dkg sült hús

• 1 fej vöröshagyma

• 1 csomag leveles tészta

• 1 csomag leveles spenót

• 2 gerezd fokhagyma

• 1.5 dl habtejszín

• 5 dkg sajt

• 1 kiskanál mustár

• fél citrom leve

• 1 evőkanál liszt

• ½ kiskanál bors

• 2 kiskanál só

• 1 tojás

 

 

Elkészítés

1- A hagymát megpirítjuk kevés olajon, rádobjuk a sült húst, majd fűszerezzük.

2- Felöntjük tejszínnel, hozzáadjuk az egy evőkanál lisztet, mustárt, sajtot, citromlét, esetleg fehérbortés a reszelt fokhagymát.

3- A tölteléknek valót egy tálba tesszük, hozzákeverjük a hideg spenótleveleket és pihentetjük.

4- A kész levelestésztát kinyújtjuk egy nagy téglalapra és beletöltjük a már nem túlforró masszát.

5- A tészta széleit lekenjük tojással, szorosan a széléhez igazítjuk a tölteléket, a két szélét először felhajtjuk, majd felcsavarjuk, közben folyamatosan igazítjuk.

6- A tésztát késsel berácsozzuk, lekenjük tojással és előmelegített, 180 fokos sütőben 40 percig sütjük!

 

#SzarkaZsófi

likeold
a fb oldalunkat